ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός: Έμποροι πλαστών πιστοποιητικών στο διαδίκτυο

εμβολιασμός-έμποροι-πλαστών-πιστοπο-324634

Γέμισε το διαδίκτυο με σελίδες που πωλούν πλαστά υγειονομικά πιστοποιητικά, σε μη εμβολιασμένους, έναντι σεβαστών ποσών.

Όπως αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, «έμποροι» ανοσίας έχουν φτάσει στο σημείο να προσφέρουν ακόμα και πακέτα προσφορών στο διαδίκτυο, που περιλαμβάνουν μέχρι και ειδικές τιμές για αρνητές φοιτητές, αλλά και εκπτώσεις σε περίπτωση μαζικών παραγγελιών πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, διαφημίζοντας ταυτόχρονα την ταχύτατη παράδοση.
Αποκλειστικό OPEN: Φάμπρικα με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και rapid test – Ο τιμοκατάλογος
Το δαιμόνιο αλλά και το θράσος όσων εμπορεύονται ανοσία στο διαδίκτυο έχει περάσει σε άλλο επίπεδο , αφού μέσω των social media και εφαρμογών ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων έχουν φτάσει στο σημείο να πωλούν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ομαδικά πακέτα ενώ κάνουν ακόμα και φοιτητικές εκπτώσεις. Από 150 έως και 300 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει κάποιος για να λάβει πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Βέβαια, με το κατάλληλο παζάρι η τιμή μπορεί να κατέβει.

Προσφορές και παζάρια με δήθεν ιδεολογικό μανδύα

Τι συμβαίνει αν κάποιος προβεί σε μαζική παραγγελία για 15 άτομα; «Θα σού δώσω ένα πιστοποιητικό στα 120 ευρώ. Η πρόθεσή μας δεν είναι να βγάλουμε κέρδος», ήταν η απάντηση που ο ίδιος έδωσε στους ρεπόρτερ του Open. Στον τιμοκατάλογο εκείνων που απευθύνονται σε αμετανόητους αρνητές υπάρχουν πακέτα και για φοιτητές σε τιμές προσφοράς. Για να πείσουν όσους τυχόν μπορεί να κάνουν και δεύτερες σκέψεις προτάσσουν κι έναν δήθεν ιδεολογικό μανδύα που υπερτερεί του κέρδους. «Πρέπει να αποτρέψουμε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται από το να κάνουν το εμβόλιο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να βοηθήσουμε την ανθρωπότητα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», λένε.

Δείγματα σε ομάδες αντιεμβολιαστών
Στο αποκλειστικό βίντεο του Open, το οποίο τα κυκλώματα αυτών που προμηθεύουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν αναρτήσει σε κλειστές ομάδες κρυπτογραφημένες συνομιλίες αρνητών που αριθμούν χιλιάδες μέλη, δειγματίζουν έγγραφα από διάφορες χώρες τα οποία είναι χωρίς στοιχεία και έτοιμα προς συμπλήρωση. Μάλιστα, με φωτογραφία που ανήρτησαν πριν από λίγες εβδομάδες ανακοίνωσαν και την έναρξη της κυκλοφορίας και ελληνικών πλαστών πιστοποιητικών που, όπως μπορούμε να δούμε έχουν ήδη το QR Code επάνω δεξιά αλλά λείπουν τα στοιχεία που θα μπουν κατά παραγγελία.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου