ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός κινδύνου ο 18χρονος που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς- Μηνυτήρια αναφορά κατά των αστυνομικών

εκτός-κινδύνου-ο-18χρονος-που-ξυλοκοπήθ-324060

Στο Τζάνειο νοσοκομείο της Αθήνας μεταφέρθηκε εσπευσμένα ένας 18χρονος απο τους Ατσιπάδες του Δήμου Γόρτυνας με σοβαρά προβλήματα στο πάγκρεας ,στη σπλήνα και τον πνεύμονα ύστερα από ξυλοδαρμό που υπέστη από αστυνομικούς όπως ο ίδιος καταγγέλει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του flashnews ο νεαρός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο νεαρός αντιμετώπιζε και χρόνιο πρόβλημα υγείας που δεν σχετίζεται με το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Μία περίεργη υπόθεση εκτυλίσσεται τα τελευταία 24ωρα με πρωταγωνιστή έναν 18χρονο από το Ασήμι, ο οποίος μέσα σε ένα σαββατοκύριακο βρέθηκε από υγιέστατος … να χαροπαλεύει!

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, οπότε αστυνομικοί προσήγαγαν πέντε άτομα από μπαρ του Ηρακλείου, αφήνοντας ελεύθερους μία ώρα αργότερα – περίπου στις 05.00 – τους τέσσερις, μεταξύ των οποίων και το 18χρονο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η θεία του νεαρού και πρόεδρος των περιπτεριούχων Ελένη Χαιρέτη, ο ανιψιός της ήταν με την παρεά του σε μπαρ το Σάββατο, όταν, ενώ επέβαιναν όλοι σε αγροτικό αυτοκίνητο κινούμενο στην παραλιακή λεωφόρο, οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν και τους προσήγαγαν για εξακρίβωση στοιχείων. Εκεί ακολούθησαν, σύμφωνα με την κ.Χαιρέτη, όσα ο ανιψιός της διηγήθηκε την επόμενη ημέρα, αφού είχε εξακολουθούσε να μην αισθάνεται καλά.

Η Δευτέρα τον βρήκε να κάνει εμετούς και οδηγήθηκε αμέσως στο ΠΑΓΝΗ, όπου έκανε ακτινογραφία, από την οποία ωστόσο δεν φάνηκε κάτι ανησυχητικό. Ακολούθησε εξέταση από το γιατρό στο Κ.Υ.Χάρακα, ο οποίος έστειλε το νεαρό εσπευσμένα στο Βενιζέλειο. Ο 18χρονος φέρει σοβαρά τραύματα στον πνεύμονα και στο πάγκρεας, ενώ κατόπιν της παραμονής του στο νοσοκομείο, την Τετάρτη υποβλήθηκε και σε νέες εξετάσεις, και αποφασίστηκε η αεροδιακομιδή του στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται, με σοβαρή ζημιά στο πάγκρεας, υπολειτουργεί ο ένας του πνεύμονας, κάποια πλευρά του είναι σπασμένα, φέρει δύο μεγάλα αιματώματα στο συκώτι και έχει χτυπηθεί στο υπονεφρίδιο.

Η πλευρά του νεαρού ισχυρίζεται ότι η εξέλιξη της υγείας του 18χρονου οφείλεται σε ξυλοδαρμό που υπέστη, τη νύχτα του Σαββάτου, από τους αστυνομικούς, οι οποίοι αναγνώρισαν στο πρόσωπο του νεαρού το άτομο που λίγες ημέρες πριν, το είχε σκάσει από "μπλόκο" για τροχονομικούς ελέγχους. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής τους στην εξέλιξη της υγείας του νεαρού, αρνούμενοι τον ξυλοδαρμό.

Εν τω μεταξύ, συγγενικά πρόσωπα του 18χρονου, αγρότη στο επάγγελμα, μετέβησαν στο γραφείο του Εισαγγελέα, όπου κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τον ξυλοδαρμό, ζητώντας να διερευνηθεί το αξιόποινο της πράξης, καθώς και η καταγγελία για βασανισμό σε βάρος του 18χρονου Κ.Χ., καθώς και οποιοδήποτε άλλο αδίκημα διαπράχθηκε κατά την παραμονή του στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με τη θεία του 18χρονου οι τέσσερις νεαροί που προσήχθησαν μαζί με το ανηψιό της έγιναν μάρτυρες του ξυλοδαρμού, καθώς άκουγαν το νεαρό να βογγάει και να παρακαλεί να σταματήσουν, έξω από την κλειστή πόρτα του μικρού δωματίου, στο οποίο σύμφωνα με την οικογένεια, δύο κουκουλοφόροι αστυνομικοί έβαλαν το 18χρονο, τον οποίο ξυλοκόπησαν. Οι τέσσερις νεαροί είχαν δεχτεί προηγουμένως κι εκείνοι επίθεση, αλλά όχι με την ίδια σφοδρότητα.

Η θεία του 18χρονου τόνισε ότι η αστυνομία πρέπει να προστατεύει τους πολίτες κι όχι να συμπεριφέρεται έτσι, ενώ ζήτησε να σκύψει πάνω από το θέμα ο Υπ.Δικαιοσύνης. "Δεν πρόκειται να σταματήσουμε, είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη" – είπε η κ.Χαιρέτη.

Επείγουσα έρευνα διέταξε ο Γενικός Αστυνομικός Επιθεωρητής Κρήτης

Την διενέργεια επείγουσας έρευνας για την υπόθεση διέταξε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, ο οποίος τονίζει ότι θα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση και όπου καταλογιστούν ευθύνες θα αποδοθούν.

Ο ίδιος δεν κρύβει την έκπληξη του για τα όσα καταγγέλλονται, επισημαίνοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την εικόνα της αστυνομίας στην Κρήτη, τουλάχιστον όσο ο μπορεί αυτός να θυμηθεί.

Ο κ. Παραβολιδάκης έχει ήδη επαφές και με τον Εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος επίσης εςξετάζει τις καταγγελίες της οικογένειας

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται :

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης ανακοινώνεται ότι, αμέσως μετά από καταγγελίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα (5-4-2012) σε τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, για βιαιοπραγία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού από αστυνομικούς στο Ηράκλειο Κρήτης, την 1-4-2012, διατάχθηκε η διενέργεια Διοικητικής Έρευνας και παράλληλα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημελλειοδικών Ηρακλείου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου