ΕΛΛΑΔΑ

Κατάσχεση φαρμακευτικών σκευασμάτων σε λαϊκή αγορά

κατάσχεση-φαρμακευτικών-σκευασμάτων-323962

Παράνομη διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων διαπιστώθηκε σήμερα, στα όρια της λαϊκής αγοράς του Δήμου Αγ. Βαρβάρας, στο πλαίσιο ελέγχου που διεξήγαγε κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς (ΥΠΕΑ), παρουσία τριών Δημοτικών Αστυνομικών και του αρμόδιου Αντιδημάρχου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας το κλιμάκιο προχώρησε άμεσα στην κατάσχεση τους.

Ειδικότερα, αναφέρεται πως πρόκειται για 430 χάρτινες συσκευασίες, 89 καρτέλες και 52 φιαλίδια, τα οποία περιείχαν σκευάσματα σε χάπια, κάψουλες ακόμη και σε ενέσιμη μορφή. Τα σκευάσματα έφεραν ενδείξεις στα ρωσικά.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αγ. Βαρβάρας, μετά από σχετική κλήση, προχώρησαν στην σύλληψη αλλοδαπής (ρώσικης καταγωγής κατά δήλωση της, αφού δεν προσκόμισε κανένα σχετικό έγγραφο) η οποία και τα διακινούσε. Στην κατοχή της βρέθηκε σημειωματάριο με παραγγελίες σκευασμάτων. Κατασχέθηκαν και είδη ρουχισμού τα οποία είχε τοποθετήσει με τέτοιο τρόπο, ώστε τα φαρμακευτικά σκευάσματα να μην γίνονται αντιληπτά από απόσταση.

Το σύνολο των ευρημάτων παραδόθηκαν στο ΑΤ Αγ. Βαρβάρας για να σχηματιστεί δικογραφία και να διενεργηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως την τελευταία εβδομάδα και μετά τη συνάντηση της Υπουργού Ανάπτυξης, Άννας Διαμαντοπούλου, με τη Διεύθυνση Ελέγχων, διενεργήθηκαν 28 επιχειρήσεις ελέγχων σε εστίες παραεμπορίου στο λεκανοπέδιο Αττικής και προχώρησε σε 27 επιτόπιες καταστροφές εκατοντάδων προϊόντων παράνομης διακίνησης, απομίμησης και αμφιβόλου ποιότητος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου