ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βουλή οι τραυματισμοί φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων από τα ΜΑΤ

στη-βουλή-οι-τραυματισμοί-φωτορεπόρτ-322786

 Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριου Λώλου, από γκλομπ αστυνομικού στα χθεσινά επεισόδια, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητώντας ενημέρωση για την έκβαση των έως τώρα ΕΔΕ για παρόμοια περιστατικά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης ρωτά ποια είναι τα αποτελέσματα των ΕΔΕ που διετάχθησαν για τους προηγούμενους σοβαρούς τραυματισμούς δημοσιογράφων, αν υπήρξε κατάχρηση εξουσίας και έξαρση αστυνομικής βίας από τον αστυνομικό που χτύπησε στο κεφάλι με γκλόμπ τον κ. Λώλο και πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το νέο κρούσμα ωμής βίας εναντίον του φωτορεπόρτερ.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Ερώτηση Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας τραυματίζει σοβαρά φωτορεπόρτερ.

-Ποια η έκβαση των έως τώρα ΕΔΕ για παρόμοια περιστατικά;

Τα δύο τελευταία χρόνια κλιμακώνονται όλο και περισσότερο περιστατικά βίας και κατάχρησης εξουσίας από αστυνομικούς προς δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ. Την καταγραφή των διαφόρων κρουσμάτων αστυνομικούς βίας διαδέχθηκαν υποσχέσεις από τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή για τη διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε πρόσωπα και τα πρόσωπα να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Ένα νέο κρούσμα αστυνομικής βίας και υπέρβασης εξουσίας οδηγεί τον Μάριο Λώλο, Πρόεδροςτης Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, στο χειρουργείο σήμερα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που υπέστη ύστερα από χτύπημα με γκλομπ χθες το βράδυ,σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Στις 5.10.2011 θύμα υπήρξε η φωτογράφος Τατιάνα Μπόλαρη. Έγινε ΕΔΕ για το περιστατικό αλλά δεν γνωστοποιήθηκαν ποτέ τα αποτελέσματα.

Στις 5.6.2011 ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος έχασε την ακοή του, όταν έσκασε δίπλα του χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Την Τετάρτη 5.4.2012, χτύπησαν τη δημοσιογράφο Ρένα Μανιού.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ποια τα αποτελέσματα των ΕΔΕ που διετάχθησαν για τους προηγούμενους σοβαρούς τραυματισμούς δημοσιογράφων;

Ποιοι παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη και πώς έχουν αντιμετωπιστεί υπηρεσιακά οι κατηγορούμενοι;

Υπήρξε κατάχρηση εξουσίας και έξαρση αστυνομικής βίας από τον αστυνομικό που χτύπησε στο κεφάλι με γκλόπ τον κ. Λώλο;

Πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το νέο κρούσμα ωμής βίας εναντίον του φωτορεπόρτερ»; ρώτησε ο κ. Παπαδημούλης.

tsantiri.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου