ΕΛΛΑΔΑ

Και η Ελλάδα στο πελατολόγιο ιρλανδικής εταιρείας με κρέας αλόγου

και-η-ελλάδα-στο-πελατολόγιο-ιρλανδικ-32262

Και δεύτερη ιρλανδική εταιρεία ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή μπιφτεκιών γιατί, μετά από ελέγχους, εντοπίστηκε στο κρέας τους DNA αλόγου, αναφέρουν οι Αρχές της χώρας.

Πρόκειται για την εταιρεία Rangeland Foods, η οποία αναφέρει ότι έχει πελάτες στη Βρετανία, την Ελλάδα, την Κύπρο, το Γιβραλτάρ, την Ισπανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία.

Κατά την εταιρεία η ποσότητα του κρέατος παραλήφθηκε στις αρχές Ιανουαρίου αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε.

Τα μπέργκερ δεν μπήκαν στην τροφική αλυσίδα, διαβεβαιώνει η εταιρεία και προσθέτει ότι το 90% του κρέατος που χρησιμοποιεί είναι ιρλανδικής προέλευσης

Από την πλευρά του, ο Ιρλανδός υπουργός Γεωργίας Σάιμον Κόβενεϊ, υπογράμμισε ότι στις έρευνες για το κρέας που χρησιμοποιούσε η εταιρεία βρέθηκε 75% DNA αλόγου

Το υπουργείο δηλώνει «110% βέβαιο» ότι τα αποτελέσματα των τεστ είναι ορθά.

Το επίμαχο κρέας είχε εισαχθεί στη χώρα από ιρλανδική εταιρεία, ερευνάται όμως από το υπουργείο αν είναι πολωνικής προέλευσης.

Το θέμα ανέκυψε καθώς το ιρλανδικό Κοινοβούλιο συζητά για την αγροτική πολιτική της χώρας καθώς η χώρα ασκεί την προεδρία της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο.

Τον Ιανουάριο σε δοκιμές που είχαν γίνει στα προϊόντα που διέθεταν αλυσίδες σουπερμάρκετ στη Βρετανία εντοπίστηκαν μικρές ποσότητες κρέατος αλόγου. Τα προϊόντα (που ήταν ιρλανδικής προέλευσης) αποσύρθηκαν ενώ οι ιρλανδικές υγειονομικές Αρχές είπαν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου