ΕΛΛΑΔΑ

Στα Χανιά οι τέσσερις διασωθέντες

στα-χανιά-οι-τέσσερις-διασωθέντες-322205

Στο νοσοκομείο Χανίων διακομίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης τα τέσσερα από τα επτά μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Ag-Marina» με σημαία Τόνγκο, το οποίο βυθίστηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή, περίπου 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης.

Πρόκειται για τον υποπλοίαρχο, τον Α’ μηχανικό, τον ναύκληρο και έναν μάγειρα, οι οποίοι περισυνελέγησαν από το παραπλέον φορτηγό πλοίο σημαίας Παναμά «Princess Maria». Και οι τέσσερις, οι οποίοι δηλώνουν Ρώσοι, είναι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν όμως στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.

Την ίδια ώρα κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των τριών αγνοουμένων, του καπετάνιου, του μηχανοδηγού και του ηλεκτρολόγου. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους παρέμεναν άκαρπες έως χθες. Το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου, το οποίο έχει ημιβυθιστεί, αποδίδεται με βάση τις μαρτυρίες των διασωθέντων στην εισροή υδάτων στις δεξαμενές έρματος.

SOS

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης έλαβε κλήση κινδύνου από ραδιοφάρο ένδειξης θέσης κινδύνου του πλοίου. Αμεσα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης των μελών του πληρώματος από παραπλέοντα πλοία, ενώ στις έρευνες συμμετέχουν επίσης πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, πλωτό περιπολικό σκάφος και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και αεροσκάφος του Frontex.

Οι τέσσερις διασωθέντες ανέφεραν ότι το φορτηγό πλοίο είχε αποπλεύσει από το Μαυροβούνιο, έμφορτο με έξι φορτηγά οχήματα με προορισμό την Οδησσό, ενώ παράλληλα μετέφερε 12 μετρικούς τόνους Diesel. Πάντως, όπως επισημαίνεται, στο σημείο όπου εντοπίζεται το ναυάγιο, βρέθηκαν να επιπλέουν χαρτοκιβώτια με τσιγάρα, ευρήματα που δίνουν άλλη κατεύθυνση στη διερεύνηση της υπόθεσης. Σημειώνεται δε, ότι στο παρελθόν το ίδιο πλοίο με άλλη ονομασία είχε απασχολήσει τις αρμόδιες Αρχές για υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων και πάλι έμφορτο με φορτηγά οχήματα.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου