ΕΛΛΑΔΑ

Στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας τα «ορφανά» λιμάνια του νησιού

στον-οργανισμό-λιμένος-κέρκυρας-τα-ο-321559

Την απόφαση με την οποία λιμένες της Κέρκυρας, οι οποίοι δεν είχαν μέχρι σήμερα φορέα διαχείρισης, τα ονομαζόμενα και «ορφανά λιμάνια», υπεισέρχονται στη διαχείριση του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ ΑΕ) υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Κριτήριο της απόφασης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, αποτέλεσε η αξιοποίησή τους με αναπτυξιακή κατεύθυνση, καθώς και η τακτοποίηση της εκκρεμότητας να υπάρχουν λιμάνια χωρίς κεντρικό φορέα διαχείρισης.

Ειδικότερα με την υπουργική απόφαση υπεισέρχονται στη διαχείριση του οργανισμού, ο οποίος πρόκειται να προβεί σε χάραξη ζώνης λιμένα, τα εξής λιμάνια: Άγιος Στέφανος Αυλιωτών, Αλιέων Μαντουκίου, Αστρακερή, Γουβιών, Καλυβιώτη, Κοντογυαλός Συναράδων, Μαθράκι, Μπούκαρη, Πετριτή και Σιδαρίου.

Παράλληλα, οι λιμένες Άγιος Γόρδης, Αγραπιδιά Αντιπαξών, Αλυκών Λευκίμμης, Απιδιές Μαθρακίου, Γάρδενο Βιταλάδων, Βλαχέρνας Κανονιού, Ύψος, Πυργί Ύψους και Φιορούλα Πεντατίου, μετά τη χάραξη των ορίων του αιγιαλού και της παραλίας υπεισέρχονται, επίσης, στη διαχείριση του ΟΛΚΕ ΑΕ ώστε να ενταχθούν και αυτά με τη σειρά τους στη χάραξη ζώνης λιμένα του Οργανισμού.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου