ΕΛΛΑΔΑ

NYT: Η πραγματική ελληνική κρίση

nyt-η-πραγματική-ελληνική-κρίση-32088

“Πραγματική ανακούφιση για τους Έλληνες μπορεί να προέλθει μόνο από τις ξένες επενδύσεις, όχι από δάνεια, όχι από ελάφρυνση του χρέους. Και λίγοι θα επενδύσουν στην Ελλάδα, χωρίς πραγματική μεταρρύθμιση. Πράγματι, μερικές από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στην Ελλάδα, φεύγουν από τη χώρα”, γράφουν οι New York Times, κάνοντας εκτενή αναφορά στον Αλέξη Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς τον ως φαβορί για να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι “για όλα τα δεινά τους, οι περισσότεροι Έλληνες γνωρίζουν πόσο πολύ χειρότερη θα μπορούσε να γίνει η κατάστασή τους. Καταλαβαίνουν ότι έχουν πολλά να χάσουν αν καταρρεύσουν οι τράπεζες ή αν η αξία σε ευρώ των τραπεζικών λογαριασμών τους, μετατρεπούν σε νέες δραχμές”, κατακεραυνώνει την ελληνική νοοτροπία, τονίζοντας ότι “η Ελλάδα μαστίζεται από την παράλυση της συλλογικής ευθύνης¨”.

“Ισως εγώ δεν πληρώνω τους φόρους μου, αλλά ποιος το έκανε;”…

“Με λίγα λόγια, ο Έλληνας δεν χρειάζεται να γίνει Γερμανός. Ένας πολιτικός με το θάρρος της αλήθειας και την έκκληση για ένα νέο μικρομεσαίο με ατομική ευθύνη, αλλά και επιχειρήσεων με συγκεκριμένα μέτρα προς την κατεύθυνση της διαφάνειας θα δώσει πραγματική ελπίδα”, καταλήγει το άρθρο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου