ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτείται η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού

παραιτείται-η-διευθύντρια-των-φυλακώ-320416

Εφτασε τον Ιανουάριο στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την απομάκρυνση της πρώην διευθύντριας που προκλήθηκε μετά τις αποκαλύψεις στην υπόθεση φυγής του Χριστόδουλου Ξηρου. Τώρα η Χαρά Κουτσομιχάλη με επιστολή της στον υπουργό Δικαιοσύνης δηλώνει παραίτηση και ζητά να επιστρέψει στις φυλακές της Θήβας, όπου και διέπρεψε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την Καθημερινή και το ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη, ο υπουργός δεν έκανε δεκτή την παραίτηση, όμως ούτως ή άλλως η διευθύντρια απουσιάζει το τελευταίο διάστημα κάνοντας χρήση της νόμιμης άδειάς της. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή που επικαλείται η Καθημερινή, στην επιστολή παραίτησής της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης η κ. Κουτσομιχάλη «ζητούσε να επιστρέψει στις γυναικείες φυλακές Θήβας, επικαλούμενη, μεταξύ άλλων, αδυναμία συνεργασίας με υπαλλήλους της φυλακής Κορυδαλλού. Πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για την υπόθεση Ξηρού και την άσκηση πειθαρχικών διώξεων σε βάρος αρχιφυλάκων, η κ. Κουτσομιχάλη αντιμετώπισε εχθρική συμπεριφορά από μερίδα σωφρονιστικών υπαλλήλων του Κορυδαλλού.»

Εντωμεταξύ η εφημερίδα μίλησε με εκπρόσωπο των σωφρονιστικών ο οποίος έκανε λόγο για «διάχυτο παράπονο» των υπαλλήλων όσον αφορά τη στάση της κ. Κουτσομιχάλη. «Ειδικότερα, την κατηγόρησε ότι στο τελικό πόρισμα που συνέταξε (για την υπόθεση Ξηρού) δεν έλαβε υπόψη τους ισχυρισμούς των υπαλλήλων, σύμφωνα με τους οποίους η απόφαση του Συμβουλίου για την απαγόρευση μετακινήσεων κρατουμένων μεταξύ των πτερύγων δεν είχε κοινοποιηθεί στο προσωπικό της φυλακής. Η ίδια πηγή υποστήριξε, μάλιστα, ότι παλαιότερη ανακοίνωση – απόφαση του τέως διευθυντή Γιάννη Ανέστη, η οποία επέτρεπε στον Χριστόδουλο Ξηρό να προαυλίζεται στην Α΄ πτέρυγα των φυλακών, δεν έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση.»

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου