ΕΛΛΑΔΑ

Η μεγαλύτερη υποψήφια δημοτική σύμβουλος -Ποια είναι η 80χρονη γιαγιά της Μυκόνου

η-μεγαλύτερη-υποψήφια-δημοτική-σύμβο-320405

Μπορεί να μην είναι γνωστό το εάν η συγκεκριμένη είναι η μεγαλύτερη υποψήφια δημοτική σύμβουλος, πάντως το γεγονός ότι πλησιάζει τα 80, της δίνει το δικαίωμα να βάζει υποψηφιότητα για τον τίτλο.

Ο λόγος για την Κάθριν Ηβη Χιλ, με καταγωγή από την Κάσο, η οποία, όμως, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αίγυπτο και η οποία θέτει υποψηφιότητα με την Κίνηση Ενεργών Πολιτών για το δημοτικό συμβούλιο της Μυκόνου.

Η κυρία Χιλ μένει στη Μύκονο τα τελευταία 33 χρόνια. Εγκαταστάθηκε στο νησί το 1981 όταν, μαζί με τον σύζυγό της και μετά από διήμερη επίσκεψη στη Μύκονο, ενθουσιάστηκαν τόσο που αποφάσιαν να αγοράσουν σπίτι στο νησί και να μετακομίσουν εκεί.

«Το 1981 ήρθαμε, ο σύζυγός μου Richard και εγώ, στη Μύκονο, για Σαββατοκύριακο. Ήταν το ταξίδι που άλλαξε τη ζωή μας. Ήταν Πάσχα, τα πάντα ήταν πράσινα και πανέμορφα και αποφασίσαμε να βρούμε ένα μικρό σπίτι. Μετά από αυτό όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα: ανακαλύψαμε τα Χάλαρα και εγώ παραιτήθηκε από τη θέση μου σαν Προϊστάμενη του Τμήματος Γλώσσας, και το επόμενο καλοκαίρι ήρθαμε στη Μύκονο για τα καλά. Άρχισα να διδάσκω γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και ήμουν πολύ τυχερή που γνώρισα τα Μυκονιάτικα παιδιά, τους γονείς τους και τον τρόπο ζωή τους. Τώρα, 33 χρόνια αργότερα, αισθάνομαι πια Μυκονιάτισσα και τα παιδιά μου, που ζουν σε διάφορα μέρη του κόσμου με επισκέπτονται με τις οικογένειες και τα 10 εγγόνια μου στο νησί που ξέρουμε και αγαπάμε», αναφέρει η ίδια στο βιογραφικό της.

Ολα αυτά τα χρόνια εργάστηκε ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών, διδάσκοντας κυρίως γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά. Η κυρία Χιλ, παρά το γεγονός ότι είναι 79 ετών αυτή την περίοδο μαθαίνει ιταλικά και έχοντας αρκετό χρόνο στη διάθεσή της λέει ότι αισθάνεται ότι πρέπει να κάνει κάτι για να βοηθήσει τον τόπο που αγάπησε και μένει τις τελευταίες δεκαετίες.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου