ΕΛΛΑΔΑ

Αντιμέτωπος με διαμαρτυρία στο «Παπαγεωργίου» ο Αδ.Γεωργιάδης

αντιμέτωπος-με-διαμαρτυρία-στο-παπα-320332

Επίσκεψη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας βρέθηκε αντιμέτωπος με διαμαρτυρίες νοσηλευτών και ασθενών, στους οποίους απάντησε σε έντονο ύφος.

Οι νοσηλευτές διαμαρτύρονταν για την έλλειψη συλλογικής σύμβασης εργασίας στο νοσοκομείο, καθώς με τη λήξη της προηγούμενης (31 Μαρτίου) η διοίκηση του νοσοκομείου αρνείται να υπογράψει νέα συλλογική σύμβαση.

Ένας από τους νοσηλευτές έθεσε το θέμα στον Αδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας: «Δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Δεν μπορείτε να απαντήσετε ούτε η διοίκηση, ούτε εσείς, γιατί θέλετε να δουλεύουμε με ελαστικές συνθήκες εργασίας».

Η απάντηση του υπουργού Υγείας ήταν: «Γιατί δεν πήρες το πανό του ΠΑΜΕ και ήρθες μόνος;», για να αντιτείνει ο νοσηλευτής: «Πολύ ωραίος τρόπος αντιμετώπισης. Αλλά, δεν μπορείτε να απαντήσετε».

Παράλληλα, ασθενείς που είδαν τον υπουργό Υγείας στο νοσοκομείο διαμαρτυρήθηκαν για την πολύωρη αναμονή τους προκειμένου να εξεταστούν.

Ο κ. Γεωργιάδης, σε έντονο ύφος, ενημέρωσε τους πολίτες ότι σε όλα τα νοσοκομεία του κόσμου υπάρχει αναμονή και να μην περιμένουν θαύματα.

«Στο Όσλο της Νορβηγίας, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ευρώπης, η αναμονή είναι 8 ώρες. Δεν υπάρχει νοσοκομείο στον κόσμο χωρίς αναμονή. Μην περιμένουμε θαύματα σε αυτήν τη χώρα» είπε.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου