ΕΛΛΑΔΑ

Επισπεύδεται η σύγκληση Πειθαρχικού μετά την υπόθεση του επίορκου γιατρού

επισπεύδεται-η-σύγκληση-πειθαρχικού-320125

Έπειτα από το θόρυβο που προκάλεσε η υπόθεση γιατρού που επέστρεψε στον Ευαγγελισμό παρά τη σύλληψή του για φακελάκι, λόγω καθυστέρησης στην εξέταση της υπόθεσης από το ακέφαλο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρουν ότι η σύγκληση του Συμβουλίου θα γίνει άμεσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όρισε αντιπρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου, ο οποίος προεδρεύει στις συνεδριάσεις.

Το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο σταμάτησε να συνεδριάζει από τον περασμένο Ιούλιο επειδή ο πρόεδρός του συνταξιοδοτήθηκε και εκκρεμούσε ο ορισμός αντιπροέδρου και εν συνεχεία η συγκρότηση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Υγείας προχωρά με ταχείς ρυθμούς για τη νόμιμη συγκρότηση του οργάνου και τη σύγκλησή του το συντομότερο δυνατό, και σε κάθε περίπτωση εντός της επόμενης εβδομάδας. Για το θέμα έχουν ενημερωθεί οι συνδικαλιστικοί φορείς των γιατρών.

Το θέμα προέκυψε μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την επιστροφή επίορκου γιατρού στα καθήκοντά του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ο γιατρός είχε συλληφθεί για «φακελάκι» τον Ιούλιο του 2014 και έως σήμερα δεν είχε κριθεί από το Πειθαρχικό, με αποτέλεσμα, κάνοντας χρήση των διατάξεων πρόσφατου νόμου Κατρούγκαλου να επιστρέψει στο νοσοκομείο.

Ο νόμος όριζε ότι «σε περίπτωση που δεν έχει συγκροτηθεί το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο ή υφίσταται αντικειμενική αδυναμία να συνεδριάσει για να αποφασίσει, κατά τα ανωτέρω, περί της θέσης σε δυνητική αργία, η σχετική προθεσμία για την γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου παρατείνεται μέχρι την πρώτη συνεδρίασή του και πάντως όχι μετά την 15η Σεπτεμβρίου 2015».

Για την υπόθεση του επίορκου γιατρού είχαν αντιδράσει νωρίτερα η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιτέθηκε στον Γιώργο Κατρούγκαλο για τον επίμαχο νόνο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου