ΕΛΛΑΔΑ

Μπακογιάννη: Η μειονότητα δεν είναι τουρκικό μείγμα -Ούτε ο πιο ακραίος Τούρκος εθνικιστής δεν θα έλεγε κάτι τέτοιο

μπακογιάννη-η-μειονότητα-δεν-είναι-το-319816

Για το ζήτημα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, τις δηλώσεις του Δημήτρη Χριστόπουλου, και όλο το θέμα με την μουσουλμανική μειονότητα τοποθετήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας, σε εκπομπή του ΒΗΜΑFM, χαρακτήρισε «εθνικά επιζήμια επιπολαιότητα» τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο μειονοτικό ζήτημα προσθέτοντας ότι δήλωση σαν του Χριστόπουλου για το «ενιαίο τουρκικό μείγμα» ούτε ο πιο ακραίος Τούρκος εθνικιστής δεν θα έκανε.

«Χρειάζεται σοβαρότητα το θέμα της Θράκης» τόνισε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε «Δεν είναι εκ προθέσεως. Είναι χειρότερο από αυτό. Είναι από άγνοια, είναι λάθος και επιπολαιότητα. Δεν το κάνουν καν από πρόθεση οι άνθρωποι δεν ξέρουν».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι διάφορες ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν σοβαρά λάθη στο ζήτημα της μειονότητας και επισήμανε ότι «αν επρόκειτο να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια και να είμαστε και σύμφωνοι με την Ευρώπη της οποίας είμαστε μέλη, θα έπρεπε σοβαρά η ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το θέμα της Θράκης και να σκεφτεί και να καταγγείλει την μορφωτική συμφωνία, η οποία υποχρεώνει τους Ρομά να μαθαίνουν μόνο τουρκικά, που δεν είναι η γλώσσα τους, δεν έχουν κανένα λόγο να τη μαθαίνουν απλά και μόνο επειδή είναι Μουσουλμάνοι και βεβαίως να καταργήσει τη Σαρία, ένα από τα θέματα που εδώ και πολλά χρόνια έχω υποστηρίξει δημόσια χωρίς να έχω βρει σοβαρή ανταπόκριση ως τώρα».

Η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε ότι η Ελλάδα χρωστάει στη Θράκη μια οικονομική ανάπτυξη που δεν την φρόντισε εγκαίρως και μέτρα που δεν πήρε εγκαίρως, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει αντικείμενο κομματικής διαπάλης.

«Και ιστορικά αν θέλετε, την ώρα της μεγαλύτερης έντασης και πόλωσης μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στα θέματα αυτά υπήρξε πάντοτε συμφωνία και εμείς οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουμε ότι πάνω από τα οποιαδήποτε κομματικά μας οφέλη έχουμε αυτή την έρημη πατρίδα. Άρα δεν πρόκειται να γίνει, τουλάχιστον ελπίζω, από την ΝΔ καμία προσπάθεια άντλησης κομματικού οφέλους από αυτό το λάθος και την επιπολαιότητα» είπε με νόημα η Ντόρα Μπακογιάννη.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου