ΕΛΛΑΔΑ

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα σταθεί στο πλευρό του λαού μέσα και έξω από τη Βουλή

κουτσούμπας-το-κκε-θα-σταθεί-στο-πλευρ-319722

Τη μεγάλη σημασία που έχει για τα λαϊκά στρώματα της χώρας η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις κάλπες της Κυριακής, ώστε να αποτελέσει την ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση της οποίας οι προγραμματικές δηλώσεις θα συνοψίζονται στο «μνημόνιο και ξερό ψωμί», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ.Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στον κανάλι SBC. Το ΚΚΕ «θα σταθεί πραγματικά στο πλευρό του λαού μέσα και έξω από τη Βουλή», είπε. Σκληρή επίθεση στο «ναζιστικό μόρφωμα» της Χρυσής Αυγής, καλώντας το λαό να μην του δώσει άλλη ευκαιρία να μπει στη Βουλή.

Επισήμανε ότι ο λαός πρέπει να προσέλθει στην κάλπη βασιζόμενος στην πείρα του και λαμβάνοντας υπόψη του ότι η κάθε φορά επιλογή του «για λιγότερο κακό», τελικά οδήγησε και οδηγεί σε ακόμα χειρότερα και πιο βάρβαρα μέτρα.

Τόνισε ότι η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, αποτελεί θεμελιακή θέση του κόμματος, διότι χωρίς αυτήν «κάνεις μια τρύπα στο νερό», αφού «αφήνεις το καπιταλιστικό κέρδος να ζει και να βασιλεύει και αποδέχεσαι την καπιταλιστική ζούγκλα της αγοράς που δεν ρυθμίζεται, ούτε βελτιώνεται».

Προσέθεσε ότι η καπιταλιστική ιδιοκτησία και η αναρχία στην παραγωγή σε συνθήκες καπιταλισμού, που δεν είναι ελληνικό, αλλά παγκόσμιο φαινόμενο-συστατικό στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος, είναι η γενεσιουργός αιτία των κρίσεων, της ανεργίας, της φτώχειας και των πολέμων.

«Άρα λοιπόν, το βασικό ζήτημα είναι να έρθει ο λαός στην εξουσία, η λαϊκή διακυβέρνηση που υπηρετεί το λαό και ο ίδιος να συμμετέχει και να ελέγχει από τον τόπο δουλειάς, τους εκλεγμένους αντιπροσώπους που θα έχει στη Βουλή, στη λαϊκή Βουλή και να κάνει βεβαίως και κοινωνικοποίηση» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι έτσι μόνο μπορεί να σχεδιασθεί κεντρικά η παραγωγή και να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας σε όφελος του λαού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν πρέπει να συγχέονται τα πολιτικά κόμματα και οι ηγεσίες τους με τον απλό εργαζόμενο λαό, ο οποίος δεν ξεχωρίζεται «σε δεξιό, αριστερό είτε ορίτζιναλ, είτε οπορτουνιστή ή ρεβιζιονιστή ή οτιδήποτε άλλο, είναι εργαζόμενος λαός, είναι υπάλληλος, είναι άνεργος, είναι αγρότης, είναι επαγγελματίας, είναι φοιτητής ή νέος που δουλεύει ή ψάχνει για δουλειά, είναι γυναίκα των λαϊκών οικογενειών. Αυτός είναι ο ελληνικός λαός και αυτός πρέπει να είναι ενωμένος, δεν είναι αυτή η διαχωριστική γραμμή».

Τόνισε ότι η πραγματική διαχωριστική γραμμή είναι μεταξύ του ελληνικού λαού από την μια και του εφοπλιστικού, βιομηχανικού και τραπεζικού κεφαλαίου από την άλλη και από αυτό καθορίζεται το τι υπηρετεί η πολιτική γραμμή κάθε κόμματος, «αν δηλαδή υπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών ή υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των μονοπωλιακών ομίλων».

Όσον αφορά τα πολιτικά κόμματα, είπε ότι το ΚΚΕ ποτέ δεν υποστήριξε πως είναι όλα ίδια, αλλά εκείνο που υποστηρίζει για τα αστικά κόμματα -και σήμερα για την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ- είναι ότι κινούνται στην ίδια στρατηγική γραμμή, όπως και τα άλλα μικρότερα, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ, δηλαδή είναι υπέρ του καπιταλιστικού δρόμου, της ανάπτυξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας και της παραμονής της χώρας στον μονόδρομο της ΕΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας ερωτηθείς αν το σύστημα προσπαθεί να ελέγξει την πλατιά λαϊκή συνείδηση μέσω της προώθησης, πέραν όλων των άλλων και γραφικών πολιτικών μορφωμάτων, είπε ότι «και αυτό γίνεται» και αναφερόμενος στην συνέχεια στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής επέρριψε σοβαρές ευθύνες σε αυτούς που δημιούργησαν το μόρφωμα το οποίο χαρακτήρισε επικίνδυνο. Κάλεσε μάλιστα το λαό να μη δώσει άλλη ευκαιρία στη Χρυσή Αυγή.

«Παρουσιάζονται και διάφοροι σαλτιμπάγκοι, που για γελοιογραφίες τούς είχες πριν από λίγο καιρό σε σατιρικές εκπομπές, αλλά είναι φανερά, δημιούργημα», προσέθεσε ο κ. Κουτσούμπας τονίζοντας ότι «είναι πραγματικά τραγικό ένας λαός ολόκληρος να στοιχίζεται πίσω από τέτοιους σαλτιμπάγκους ή και μάλιστα να τους δίνει τη δυνατότητα να πηγαίνουν και στη Βουλή».

Χαρακτήρισε τη στάση αυτή ανεύθυνη και κάλεσε τους ανθρώπους που είναι όντως αγανακτισμένοι και οργισμένοι να σκεφθούν με βάση την πείρα τους από τέτοια κόμματα «που είναι διάττοντες αστέρες δημιουργία μιας στιγμής και μετά εξαφανίζονται, παίζουν ένα βρόμικο ρόλο, το ρόλο του συστήματος χωρίς να φαίνεται καθαρά και την άλλη ώρα τους αποσύρει το ίδιο το σύστημα».

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ζήτημα για το λαό είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ ώστε να αποτελέσει την ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από την Βουλή, απέναντι σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση της οποίας οι προγραμματικές δηλώσεις θα συνοψίζονται στο «μνημόνιο και ξερό ψωμί».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου