ΕΛΛΑΔΑ

Λαφαζάνης: Να μπει τέλος στο άδικο και δυσβάσταχτο φορολογικό σύστημα

λαφαζάνης-να-μπει-τέλος-στο-άδικο-και-δ-319378
Την ανάγκη «να τεθεί 12.000 αφορολόγητο όριο ανά φυσικό πρόσωπο και να καταργηθεί άμεσα ο δημευτικός φόρος του ΕΝΦΙΑ» επισήμανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και υποστήριξε πως «έχουμε ένα άδικο και δυσβάσταχτο φορολογικό σύστημα, το οποίο, δυστυχώς, αντί να βελτιώνεται, συνεχώς επιδεινώνεται και προκαλεί όλο και πιο έντονα προβλήματα».

Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για ρυθμίσεις και κινήσεις του τελευταίου διαστήματος που προκαλούν την κοινή γνώμη, αφού η ψήφιση του τρίτου μνημονίου έρχεται ουσιαστικά να ολοκληρώσει μια πολιτική διάλυσης των φορολογικών υπηρεσιών.

«Σύμφωνα και με ανακοινώσεις συλλόγων εργαζομένων στο Υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, λίγο διάστημα πριν την παραίτηση της, ξεκίνησε σκανδαλωδώς τη γενική διάλυση του ΣΔΟΕ με αποτέλεσμα να μπαίνουν στο “ψυγείο” χιλιάδες ώριμες υποθέσεις, από τις οποίες θα μπορούσαν να εισπραχθούν μεγάλα ποσά» ανέφερε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Τρίπολη κατευθυνόμενος στην Καλαμάτα.

Όπως είπε, «η πρόβλεψη για την ουσιαστική διάλυση του ΣΔΟΕ αποτελεί μια πρόκληση για την ελληνική κοινωνία, διαψεύδει τις δήθεν προθέσεις για πάταξη της φοροδιαφυγής και θέτει ουσιαστικά στο ψυγείο δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής. Η πρόβλεψη δε, για μετατροπή σε απλά πληροφοριακά δελτία, εκατοντάδων ολοκληρωμένων υποθέσεων ελέγχου που καταλογίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια φόρων, προκαλούν την ελληνική κοινωνία, τη στιγμή που μονιμοποιείται ο ΕΝΦΙΑ και αυξάνεται ο ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου