ΕΛΛΑΔΑ

Καμμένος: Οι πόρτες των ΑΝΕΛ είναι ανοιχτές για την Σαμπιχά Σουλεϊμάν

καμμένος-οι-πόρτες-των-ανελ-είναι-ανοι-319288

Οι πόρτες των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι ανοιχτές για όσους απορρίπτονται από τα κόμματα, επειδή δεν προσκυνούν το τουρκικό προξενείο, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην υπόθεση απόρριψης της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος έκανε άνοιγμα στους «πολιτευτές που κόβονται από τα άλλα κόμματα στη Θράκη, επειδή δεν προσκυνούν το τουρκικό προξενείο», τονίζοντας ότι οι πόρτες του κόμματός του «είναι γι’ αυτούς ανοιχτές».

Μιλώντας στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματός του το πρωί της Τετάρτης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε ότι ο στόχος του κόμματος στις ευρωεκλογές είναι το ποσοστό που έλαβαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στις εκλογές του Μαΐου του 2012, όταν άγγιξε το 11%.

Σημείωσε ακόμη ότι θα έχουν όλοι οι υποψήφιοι ίσες ευκαιρίες να προβάλουν τα επιχειρήματά τους, και πρόσθεσε ότι το ευρωψηφοδέλτιο των ΑΝ.ΕΛ. είναι αντιπροσωπευτικό της ελληνικής κοινωνίας.

«Είστε η πραγματική εικόνα του ελληνικού λαού. Στα άλλα ψηφοδέλτια υπάρχει για πρώτη φορά η ηχηρή εκπροσώπηση της διαπλοκής. Στη ΝΔ εκπροσωπούνται εργολάβοι, και ο εθνικός προμηθευτής στις τηλεπικοινωνίες, ενώ σε άλλο ψηφοδέλτιο ο εκπρόσωπος του κ. Ψυχάρη, ο κ. Καψής», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο υπάρχουν ψηφοδέλτια που θα εκπροσωπήσουν «χούλιγκαν των γηπέδων, καλλιτέχνες και τραγουδιστές, και επίσης ψηφοδέλτιο που θα μεταφέρει τον αμανέ στο ευρωκοινοβούλιο».

Κάλεσε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές να βγουν στην κοινωνία λέγοντας ότι δεν επιτρέπεται να είναι κανείς στο σπίτι του, και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε κίνημα που δημιούργησαν οι μηντιάρχες. Σύμμαχός μας ο ελληνικός λαός που πρέπει να ακούσει τη φωνή μας αλλά πρέπει και εμείς να ακούσουμε τους πολίτες».

Είπε επίσης ότι θα υπάρχουν ειδικά προγράμματα ανά τομέα στις ευρωεκλογές, και πως «κάθε υποψήφιος θα αναλάβει από έναν τομέα αντίστοιχο στο ευρωκοινοβούλιο».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρόσθεσε ότι το κόμμα του λέει «όχι» σε μια Ευρώπη υπό την επικυριαρχία της Γερμανίας, και τάσσεται υπέρ «της Ευρώπης στην οποία ενέταξε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και διατήρησε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Θέλουμε την Ευρώπη που δεν προσκυνά τους τραπεζίτες».

Ο κ. Καμμένος επισήμανε ακόμη ότι το κόμμα του θα έχει πρώτα συνομιλίες με άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις πριν αποφασίσει σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθεί και πρόσθεσε πως η πρόταση του κόμματός του για την λειτουργία τουΕυρωκοινοβουλίου, θα έχει τέσσερις πτυχές. Πρώτον ο έλεγχος των επιτροπών της Κομισιόν από το Ευρωκοινοβούλιο, δεύτερο η νομοθέτηση του Ευρωκοινοβουλίου μαζί με το Συμβούλιο, τρίτο το θέμα του προϋπολογισμού, και τέταρτο η άσκηση δημοκρατικού ελέγχου.

Τέλος είπε ότι το κόμμα του θα στηρίξει στην Ευρωβουλή τα εθνικά θέματα και πρόσθεσε: «Είναι απαράδεκτες οι συζητήσεις που γίνονται τελευταία για την Θράκη. Είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε γονατίσει στο τουρκικό προξενείο. Περιμένουν τα άλλα κόμματα την έγκριση του προξενείου για να εντάξουν υποψηφίους, εμείς δεν θα υποκύψουμε. Γι» αυτό βρίσκεται ο Κουίκ υποψήφιος περιφερειάρχης στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου