ΕΛΛΑΔΑ

Κρατούμενοι μαχαίρωσαν φύλακα στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού

κρατούμενοι-μαχαίρωσαν-φύλακα-στο-ψυ-319192

Τον τραυματισμό ενός συναδέλφου τους από δύο κρατουμένους στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, κατά την απόπειρά τους να αποδράσουν, καταγγέλλουν οι υπάλληλοι του Ψυχιατρείου.

Οι δύο κρατούμενοι, ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος, είχαν μεταφερθεί στο Ψυχιατρείο τρεις ημέρες πριν το συμβάν, το οποίο έλαβε χώρα το βράδυ της Ανάστασης. «Προσποιούμενος ο ένας εξ’ αυτών και συγκεκριμένα ο Ρουμάνος ότι είχε ταχυπαλμία και καρδιακό άλγος κατέβηκε υποβασταζόμενος από τον Έλληνα συγκρατούμενό του στο ισόγειο της φυλακής με προορισμό το Ιατρείο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, οι δύο φυλακισμένοι επιτέθηκαν στον φύλακα με μαχαίρια με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή. Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, δύο κρατούμενοι που εργάζονται στο ψυχιατρείο των φυλακών ένας Ελληνας και ένας Αλβανός έσπευσαν στο σημείο. Μάλιστα, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, ο Αλβανός κρατούμενος μπήκε ανάμεσα στον Ρουμάνο και τον υπαρχιφύλακα αποτρέποντας τα χειρότερα για τον φρουρό.

Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν για το διοικητικό συμβούλιο ο πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννης Τσώλος και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Τουρνάς, αναφέρεται ότι οι υπάλληλοι παλεύουν για τη ζωή τους καθώς οι απόπειρες απόδρασης είναι καθημερινές.

«Διαχρονικά εγκαταλελειμμένοι από τις πολιτικές ηγεσίες παλεύουμε μόνοι, όχι για την εύρυθμη λειτουργία των φυλακών αλλά στην κυριολεξία για τη ζωή όλων μας» αναφέρουν οι υπάλληλοι καταλήγοντας πως «η αυτοδικία είναι σίγουρα λάθος, η αρνησιδικία όμως των υπευθύνων είναι ένα διαρκές έγκλημα».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου