ΕΛΛΑΔΑ

Π.Κωνσταντίνου: «Επίθεση φασιστοειδών» σε γραφεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

π-κωνσταντίνου-επίθεση-φασιστοειδώ-318687

«Παρακρατική επίθεση φασιστοειδών» στα γραφεία της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» κατήγγειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Πέτρος Κωνσταντίνου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η επίθεση σημειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα, ανήμερα της επετείου της 21ης Απριλίου. Το γεγονός καταδίκασε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης, καλώντας τους Αθηναίους «να κλείσουν μια και καλή το δρόμο στους φασίστες».

Σύμφωνα με την καταγγελία του Πέτρου Κωνσταντίνου «φασιστοειδή διάλεξαν τις μέρες του Πάσχα αλλά και την επέτειο της 21ης Απρίλη για να επιτεθούν νύχτα στα γραφεία της δημοτικής κίνησης “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας”, σε κτίριο του δήμου Αθηναίων, τα οποία δόθηκαν μετά την εκλογή του Πέτρου Κωνσταντίνου ως δημοτικού συμβούλου το 2010».

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, προηγήθηκε απειλητικό τηλεφώνημα προς τον ίδιο, που έγινε την Πέμπτη 17 Απριλίου, στις 11:22 μμ, με υβριστικό περιεχόμενο και την απειλή «θα δείτε τι μπορεί να κάνει η Χρυσή Αυγή».

Κατά τις περιγραφές, οι άγνωστοι έσπασαν την πόρτα των γραφείων που βρίσκεται στο 5ο όροφο, ενώ στο δρόμο τους έσκισαν αντιφασιστικές αφίσες που βρίσκονταν στο ισόγειο.

Κηλίδες αίματος βρέθηκαν στην είσοδο και στη σκάλα έξω από την πόρτα εισόδου στα γραφεία την οποία και δεν κατάφεραν να παραβιάσουν.

Στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζεται: «Αυτή τη βδομάδα η καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν σε ισόβια ανέδειξε την κάλυψη των εγκλημάτων τους από την ΕΛ.ΑΣ. και την ίδια την κυβέρνηση των Μπαλτάκων, των Βορίδηδων και των Πλεύρηδων. Δεν ερευνήθηκαν οι διασυνδέσεις και τα ρατσιστικά κίνητρα των δολοφόνων του τάγματος εφόδου που δρούσε στη περιοχή της Αθήνας. Εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδου της χρυσής Αυγής είναι ο υπόδικος Κασιδιάρης. Οι νεοναζί στην απομόνωση τους καταφεύγουν σε τρομοκρατικές επιθέσεις νύχτας.

»Είναι ώρα να ξηλώσουμε τους μαύρους μηχανισμιούς της Χρυσής Αυγής που ακόμη δρουν με την βουλευτική ασυλία και τη κάλυψη της συγκυβέρνησης των Μπαλτάκων. Καλούμε τα συνδικάτα, τις δημοτικές κινήσεις, κάθε δημοκράτη να καταδικάσουν τις φασιστικές προκλήσεις.

»Kαλούμε όλους σε μαζική συμμετοχή στην ευχαριστήρια εκδήλωση μετά το τέλος της δίκης για τον Σαχζάτ Λουκμάν, της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και της Ένωσης Μεταναστών Εργατών με την στήριξη της ΚΕΕΡΦΑ (σήμερα) Τετάρτη στις 19:00 στο αμφιθέατρο του 9.84 στο Γκάζι».

Γ.Σακελλαρίδης: «Να κλείσουμε το δρόμο στους φασίστες»

Την επίθεση στα γραφεία της δημοτικής παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδίκασε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κάνοντας λόγο για «απόδειξη ότι οι φασιστικές ομάδες συνεχίζουν ανενόχλητες την εγκληματική τους δράση, απειλώντας ανοιχτά όποιον δεν τους αρέσει».

«Όσοι χαϊδεύουν τη ρατσιστική ακροδεξιά και φλερτάρουν με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία για να κερδίσουν ψήφους, ας ξέρουν ότι αναλαμβάνουν τεράστια και βαρύτατη πολιτική ευθύνη» τόνισε.

Ζήτησε, δε, άμεση και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, με την προειδοποίηση «να μην αρχίσουν πάλι να συσσωρεύονται οι δικογραφίες στο συρτάρι του υπουργού προστασίας του Πολίτη, μέχρι να χαθεί και άλλη ανθρώπινη ζωή».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κάλεσε «τον δημοκρατικό λαό της Αθήνας να κλείσει μια και καλή τον δρόμο στους φασίστες και να απομονώσει κάθε μορφής ακροδεξιό λαϊκισμό».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου