ΕΛΛΑΔΑ

ΚΙΝΑΛ: Η «μάχη» του debate – Τι ζητά ο Παπανδρέου και γιατί απέρριψε τη συμβιβαστική πρόταση

κιναλ-η-μάχη-του-debate-τι-ζητά-ο-παπανδρ-318536

Πριν ακόμα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μια επικείμενη τηλεμαχία, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν τα… βρίσκουν για τον τρόπο διεξαγωγής αλλά και για τον συνολικό αριθμό των debate. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι εκείνος που προβάλλει τις μεγαλύτερες αντιστάσεις, θέλοντας ουσιαστικά όχι μια αλλά τρεις mega τηλεμαχίες διαρκείας άνω της μιας ώρας έκαστη και αυτό προκείμενου, όπως υποστηρίζει, να έχουν οι υποψήφιοι τον χρόνο για να αναπτύξουν και να υποστηρίξουν τις θέσεις τους.

Μάλιστα, ενώ κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της ΕΔΕΚΑΠ προτάθηκε (από τους κκ Όθωνα και Πρωτόπαπα) μια συμβιβαστική πρόταση ο πρώην πρωθυπουργός διαφώνησε εκ νέου επιμένοντας στη θέση του.

Να σημειωθεί ότι για σήμερα Τετάρτη ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει ξανά η ΕΔΕΚΑΠ. Ωστόσο, εξαιτίας της απουσίας εκπροσώπου του Γιώργου Παπανδρέου, η συνεδρίαση επαναπρογραμματίστηκε για αύριο Πέμπτη.

Φαίνεται οι πέντε συνυποψήφιοι του κ. Παπανδρέου συμφωνούν σε ένα πιο… ευέλικτο debate, που θα μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση, αν και φαίνεται ότι άλλοι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν προτείνει να φιλοξενήσουν την τηλεμαχία. Η οποία, βέβαια, θα πρέπει να «συμβιβαστεί» στους τηλεοπτικούς χρόνους!

Τι προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Παπανδρέου προτείνει 3 θεματικές δημόσιες συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων. Οι θεματικές συζητήσεις με βάση την πρόταση του πρώην Πρωθυπουργού είναι η εξής:

  1. Δίκαιη μετάβαση στο νέο παραγωγικό πρότυπο – Πράσινη Ανάπτυξη
  2. Προκλήσεις για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς σήμερα.
  3. Κοινωνικό Κράτος και Σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία

«Προτείνουμε η διεξαγωγή των συζητήσεων να γίνει με τη χρήση Διαδικτύου και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση και με επαρκή χρόνο απαντήσεων για όλους τους υποψήφιους (4’ + 4’ + 1’ – εισαγωγική τοποθέτηση, δευτερολογία και κλείσιμο, αντιστοίχως), έτσι ώστε κάθε σημαντική θεματική ενότητα να μπορεί να συζητηθεί διεξοδικά σε επαρκή χρόνο αφιερώνοντας 75-90 λεπτά για κάθε θέμα. Η δημόσια τηλεόραση να μεταδώσει με σύγχρονο τρόπο όλες τις συζητήσεις που θα αποφασιστούν. Οι λεπτομέρειες, προφανώς, θα συζητηθούν στην αρμόδια επιτροπή», τονίζει χαρακτηριστικά η πλευρά Παπανδρέου.

Όλα δείχνουν debate στην κρατική τηλεόραση

Παρ’ όλα αυτά, αρκετοί στην Χαριλάου Τρικούπη αναγνωρίζουν ότι τρεις τόσο μεγάλες σε διάρκεια τηλεμαχίες θα είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν με όρους τηλεόρασης, με μοναδική εξαίρεση την κρατική τηλεόραση, στην οποία όλοι συμφωνούν ότι θα πρέπει να απευθυνθούν.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου