ΕΛΛΑΔΑ

Ομαλά άνοιξαν οι κάλπες στις 7 το πρωΐ

ομαλά-άνοιξαν-οι-κάλπες-στις-7-το-πρωΐ-318300

Στις 07:00 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για την ανάδειξη των εκπροσώπων του λαού στο ελληνικό Κοινοβούλιο και της νέας κυβέρνησης. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 07:00 το απόγευμα με το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων.

Στις κάλπες καλούνται 9.808.706 ψηφοφόροι σε συνολικά 19.499 εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα.

Για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, οι εκλογείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Σε περίπτωση που δεν έχουν τίποτα από τα δύο τότε θα μπορούν να ψηφίσουν επιδεικνύοντας στον δικαστικό αντιπρόσωπο είτε το βιβλιάριο Υγείας τους είτε το δίπλωμα οδήγησης.

Σε αυτές τις εκλογές δεν χρειάζεται σταυρός επιλογής σε κάποιον από τους υποψηφίους και γι’ αυτό τον λόγο δεν θα υπάρχει στυλό ή μολύβι στα παραβάν.Ωστόσο, στην περίπτωση που κάποιος ψηφοφόρος βάλει σταυρό, το ψηφοδέλτιο δεν θα θεωρηθεί άκυρο.

Οι εκλογείς εάν δεν γνωρίζουν ήδη το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το υπουργείο Εσωτερικών ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του, όπου υπάρχει η εφαρμογή “Μάθε που ψηφίζεις”.

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται αυτή τη φορά νωρίτερα από τις προηγούμενες αναμετρήσεις, περίπου στις 21:00.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου