ΕΛΛΑΔΑ

Αλαλούμ με τα διόδια για τους ψηφοφόρους

αλαλούμ-με-τα-διόδια-για-τους-ψηφοφόρο-318123

Οργή έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η διέλευση των ψηφοφόρων από τα διόδια σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας δεν είναι δωρεάν, όπως ίσχυσε στο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το Υπουργείο Εσωτερικών, είχαν γίνει οι απαιτούμενες διαδικασίες, ωστόσο ο σχεδιασμός βρήκε κώλυμα σε αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου. Ειδικότερα, εστάλη σχετικό έγγραφο προς τα Υπουργεία Οικονομίας και Υποδομών, στο οποίο υπήρχε ρητό αίτημα να ζητηθεί άμεσα από τις διαχειρίστριες εταιρείες να ανοίξουν τα διόδια ανήμερα των εκλογών και οι ψηφοφόροι να μην καταβάλουν το ανάλογο αντίτιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η απάντηση των κοινοπραξιών ήταν θετική, διευκρίνισαν όμως ότι αναμένουν τη σχετική εντολή. Αρμόδιο για μια τέτοια απόφαση είναι το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς η ελεύθερη διέλευση των διοδίων δεν αποτελεί «ευγενική χορηγία» των εταιρειών και η επιβάρυνση πηγαίνει στο Δημόσιο. Ωστόσο, η εντολή αυτή δεν δόθηκε ποτέ. Είτε γιατί το κράτος δεν είχε τα χρήματα είτε γιατί κάποιος δεν θέλησε, λόγω και υπηρεσιακής κυβέρνησης, να αναλάβει το κόστος…

Μπαλάκι ευθυνών

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, κατηγορεί ευθέως το Υπ. Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών -με έγγραφο που απέστειλε στις 29 Αυγούστου 2015 προς το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού- αιτήθηκε τη διαμεσολάβησή του, προκειμένου να ισχύσει για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου ό,τι ίσχυσε και στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σχετικά με την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων από τα διόδια. Ωστόσο, το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έλαβε καμία απάντηση στο αίτημά του για την ελεύθερη διέλευση των εκλογέων από τους σταθμούς διοδίων της χώρας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Όπως έγινε γνωστό, οι εταιρείες που απάντησαν αρνητικά στο σχετικό αίτημα ήταν αυτές που λειτουργούν την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) και τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Ωστόσο, η τελευταία (Γέφυρα Α.Ε.) παρέχει έκπτωση στους ψηφοφόρους με κάρτα διέλευσης μετ’ επιστροφή εντός 10 ωρών με κόστος 13,50 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου