ΕΛΛΑΔΑ

Αρνούνται να απολογηθούν οι συλληφθέντες

αρνούνται-να-απολογηθούν-οι-συλληφθέ-31795
Ενώπιον του ανακριτή, στην εισαγγελία της Κοζάνης, οδηγήθηκαν μετά τις 11:30, οι συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Γραφείο του Βελβεντού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αρνούνται τη διαδικασία, υποστηρίζουν ότι δεν αναγνωρίζουν καμία εξουσία και  δεν δέχονται να απολογηθούν. Πρώτος αρνήθηκε ο Γ. Μιχαηλίδης και με τη σειρά του ακολούθησε και ο Ν. Ρωμανός.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι πορεία συμπαράστασης στους τέσσερις συλληφθέντες από αναρχικούς στην Κοζάνη. Τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας είναι δρακόντεια, ενώ οι συγκεντρωμένοι με πανό στα χέρια αλλά και με πλακάτ φωνάζουν τα συνθήματα προς τους συλληφθέντες.

Εν τω μεταξύ τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες – οι αναρχικοί, όπως υπογράφουν, Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και Γιάννης Μιχαηλίδης – σε ανακοίνωσή τους, η οποία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, δηλώνουν «αιχμάλωτοι» και προειδοποιούν: «δεν συνεργαζόμαστε, δεν απολογούμαστε».
 
Το κείμενο υπογράφουν οι Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και Γιάννης Μιχαηλίδης και αναφέρει:

«Ξεκλέβουμε δυο λόγια από τα κελιά των κρατητηρίων που βρισκόμαστε αιχμάλωτοι για να δηλώσουμε τους σκοπούς και τις προθέσεις μας ώστε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο σχετικά με τα τελευταία γεγονότα. Ως Αναρχικοί θεωρούμε την επιλογή της ληστείας τράπεζας μια συνειδητή επιλογή αντίστασης. Η κίνησή μας δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό. Η επίθεση στους ναούς του κεφαλαίου εντάσσεται στην συνολική επαναστατική μας δράση.

Σχετικά με τον βασανισμό μας από τις δυνάμεις καταστολής, δεν θέλουμε να αποτελεί σημείο θυματοποίησης μας. Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τους εχθρούς της ελευθερίας. Ας μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι έχουν συνθλιβεί στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές τους. Τα σημάδια των βασανιστηρίων ας αποτελέσουν μια ακόμα αφορμή να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη.

Απέναντι στους θεσμικούς εκπροσώπους της δικαιοσύνης, η στάση μας θα είναι αδιάλλακτη και ανυποχώρητη.

ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Οι Αναρχικοί

Νίκος Ρωμανός

Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος

Γιάννης Μιχαηλίδης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτοποιήθηκε το DNA του Μιχαηλίδη με το DNA ενός εκ των δραστών της ληστείας που είχε γίνει στην Αγροτική Τράπεζα στον Φιλώτα Φλωρίνης στις 28 Νοεμβρίου 2012,  με λεία 110.000 ευρώ. Τότε, ένας από τους δράστες, ο Μιχαηλίδης, όπως προέκυψε από το DNA, είχε τραυματιστεί στο χέρι κατά τη διάρκεια της ληστείας.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου