ΕΛΛΑΔΑ

Σταθερότητα και συνεννόηση ζητούν περιφερειάρχες και δήμαρχοι

σταθερότητα-και-συνεννόηση-ζητούν-πε-317681

Πολιτικές και μη δηλώσεις από υπουργούς και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

«Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για αυτό χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουτάρης, εξέφρασε ορισμένα παράπονα για το γεγονός ότι στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών δεν δόθηκαν σάντουιτς και χυμοί, «στο πνεύμα της εποχής», όπως παρατήρισε, για να συμπληρώσει:

«Είναι μια ωραία μέρα. Περιμένουμε την αυριανή μέρα. Άλλοι θα πάνε στο γραφείο τους, άλλοι θα πάνε στο καινούργιο γραφείο τους, άλλοι δεν θα πάνε καθόλου.»

Ο τέως υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε: «Ο λαός θα δώσει τη λύση και ελπίζουμε για το καλύτερο».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ψήφισε στο 10ο Γυμνάσιο. «Θέλω να πιστεύω ότι οι συχνές εκλογές δεν θα ευτελίσουν την αξία αυτής της πολύ μεγάλης δημοκρατικής διαδικασίας. Ας τελειώσει επιτέλους αυτή η ταλαιπωρία των Ελλήνων. Να υπάρξει από αύριο μια κυβέρνηση μακράς πνοής, η οποία θα μπορεί να υλοποιήσει αυτά που πρέπει για να πάει μπροστά ο τόπος. Μια κυβέρνηση τετραετίας, κατά την άποψή μου με συνεργασίες. Αυτό είναι το ιδανικό στη δύσκολη περίοδο που περνάμε.»

Η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, τόνισε ότι στόχος είναι η δημιουργία περιβάλλοντος σταθερότητας «που θα επιτρέψει στην πατρίδα να σταθεί στα πόδια της, στην οικονομία να ανακάμψει και στους πολίτες να ανασάνουν. Αυτός ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά είναι ο δρόμος της αξιοπιστίας, μακριά από τις ’ευκολίες’ και τις παγίδες των κάθε είδους λαϊκισμών. Είναι ο μόνος δρόμος που διασφαλίζει το αύριο του τόπου.»

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου