ΕΛΛΑΔΑ

Κοινή ανακοίνωση δύο υπουργείων για τη μη ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων στα διόδια

κοινή-ανακοίνωση-δύο-υπουργείων-για-τ-317433

Κοινή ανακοίνωση για τη μη ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων από τα διόδια εξέδωσαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Οι ψηφοφόροι που χρειάστηκε να μετακινηθούν εκτός του τόπου κατοικίας τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, κλήθηκαν να καταβάλουν κανονικά το αντίτιμο των διοδίων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας, αναφέρεται ότι είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της ελεύθερης διόδου, ωστόσο η απάντηση των εταιρειών των Αυτοκινητοδρόμων και της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου ήταν αρνητική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας:

1. Εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, τα Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μέσα στο πλαίσιο της αρμοδιότητας τους προκειμένου να διασφαλίσουν την ελεύθερη δίοδο και την άνευ καταβολής τιμήματος διέλευση των εκλογέων από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας των εκλογών.

2. Το σχετικό αίτημα διατυπώθηκε και εγγράφως προς τις Εταιρείες των Αυτοκινητοδρόμων και της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου μέσω της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

3. Οι εν λόγω εταιρείες με απαντητικές επιστολές τους διατύπωσαν την άρνησή τους, με το αιτιολογικό της διασάλευσης των Συμβάσεων Παραχώρησης.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου