ΕΛΛΑΔΑ

Φονική ληστεία στην Τούμπα: «Είμαι τοξικομανής και χρειαζόμουν χρήματα» είπε ο 27χρονος

φονική-ληστεία-στην-τούμπα-είμαι-τοξ-316920

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην Τούμπα Θεσσαλονίκης που είχε ως συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό 44χρονου υπαλλήλου. Ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος, διά του συνηγόρου του, υποστήριξε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο κι ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε πάνω στην πάλη που είχε με τον άτυχο υπάλληλο, ενώ τόνισε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Ο 27χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία και οπλοφορία – οπλοχρησία ενώ ο 35χρονος Έλληνας κατηγορείται για συνέργεια σε ληστεία και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

«Είμαι τοξικομανής και χρειαζόμουν χρήματα»

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή. Ο πρώτος ισχυρίστηκε ότι δεν σκόπευε να σκοτώσει τον 44χρονο αλλά παραδέχεται ότι μετέβη στο συγκεκριμένο κατάστημα για να πραγματοποιήσει ληστεία, όντας υπό την επήρεια ναρκωτικών. Σύμφωνα με το GRTimes, υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια πάλης με το θύμα εκπυρσοκρότησε το πιστόλι που έφερε μαζί του και υπήρξε το μοιραίο αποτέλεσμα. «Είμαι τοξικομανής και χρειαζόμουν χρήματα», φέρεται να είπε σε σημείο της απολογίας του.

Ο 35χρονος ο οποίος συνελήφθη ως συνεργός του 27χρονου ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως ο συγκατηγορούμενος του πήγε στο συγκεκριμένο κατάστημα για να κάνει ληστεία και ότι δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα εξελιχθεί σε ανθρωποκτονία. Ανέφερε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στις επιδικες πράξεις.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου