ΕΛΛΑΔΑ

Διαταγή εκκένωσης οικισμών στη Δυτική Αχαΐα

διαταγή-εκκένωσης-οικισμών-στη-δυτικ-316471

Δύσκολες ώρες περνούν κάτοικοι χωριών της δυτικής Αχαΐας, οι οποίοι βλέπουν τα σπίτια τους να βρίσκονται υπό πύρινο κλοιό και τις Αρχές σχεδόν να τους εκλιπαρούν, σχεδόν, ώστε να εγκαταλείψουν τον τόπο. Οι φωτιές που μαίνονται από το απόγευμα σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία επεκτάθηκαν, λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα πλέον να κινδυνεύουν άμεσα οικισμοί και το βράδυ να αναμένεται εφιαλτικό.

Η αλλαγή της φοράς του ανέμου έσωσε τα πρώτα σπίτια της Αρλας από τη φωτιά. Η διεύθυνση του ανέμου άλλαξε, με αποτέλεσμα να κατευθύνει τις φλόγες στην αντίθετη κατεύθυνση και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος για το χωριό.

Μεταφέρθηκαν στα Ζησιμαίικα ηλικιωμένοι κάτοικοι που αποχώρησαν από την Αρλα με λεωφορείο, καθώς και ένα άτομο που χρήζει παροχής οξυγόνου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο. Αυτή την ώρα όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις ρίχνουν το βάρος να μην μπει μέσα στο χωριό η φωτιά, η οποία το έχει κυκλώσει επικίνδυνα. Στο σημείο επιχειρούν 32 οχήματα της Πυροσβεστικής με 62 άνδρες και 42 άτομο πεζοπόρο τμήμα. Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο υποστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Στην περιοχή επιχειρούν και θα παραμείνουν όλο το βράδυ 55 πυροσβέστες, 26 οχήματα, και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Εν τω μεταξύ, νέο μέτωπο ξέσπασε στο Πετροχώρι, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν και σε αυτό το σημείο. Αναζωπύρωση είχαμε και στο μέτωπο κοντά στην Ιερά Μονή Μαρίτσης, που νωρίτερα είχε κινδυνέψει άμεσα.

Σε πολλούς δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ οι πυκνοί καπνοί δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα και φαίνονται μέχρι την Πάτρα.


Πηγή φωτογραφιών: tempo24, patras times, thebest ,zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου