ΕΛΛΑΔΑ

Καλοστημένο ψέμα οι κυρίες με τα τζιπ που μοιράζουν 40.000 ευρώ στην Βαρβάκειο;

καλοστημένο-ψέμα-οι-κυρίες-με-τα-τζιπ-π-316231

Για δεύτερη φορά …χτύπησαν οι πλούσιες κυρίες με τα τζιπ μέσα στις γιορτές του Πάσχα και μοίρασαν 40.000 ευρώ, πληρώνοντας το πασχαλιάτικο κρέας σε φτωχούς πολίτες.

Η ίδια ιστορία είχε επαναληφθεί και τα περασμένα Χριστούγεννα και οι «κυρίες με τα τζιπ» μοίρασαν και τότε πολλές χιλιάδες ευρώ, στη Βαρβάκειο αγορά.

Οπως αναφέρει η Ημερησία, η ιστορία με τις πλούσιες κυρίες που μοιράζουν χρήματα σε φτωχούς στη Βαρβάκειο αγορά, είναι μάλλον ένα μεγάλο ψέμα. Οπως καταγγέλλουν με νόημα κρεοπώλες: «Αυτές οι πλούσιες κυρίες όλο στα ίδια και τα ίδια καταστήματα μπαίνουν. Στα δικά μας ποτέ…».

«Οι ευαίσθητες κυρίες που βγαίνουν βόλτα για… χορηγίες στη Βαρβάκειο Αγορά δεν είναι τίποτα άλλο από μια καλοστημένη ιστορία, ένα «ψεματάκι» στην προσπάθεια των κρεοπωλών να προσελκύσουν κόσμο στα μαγαζιά της οδού Αθηνάς: «Πενία τέχνας κατεργάζεται» και όπου «πενία» η πτώση των πωλήσεων λόγω της κρίσης και όπου «τέχνας» το παραμύθι με τις κυρίες και τα τζιπ…» αναφέρει η Ημερησία.

«Πες, πες», σου λέει, όλο και κάποιος θα «τσιμπήσει» και θα κατέβει να ψωνίσει. Αν και όπως καταγγέλλουν με νόημα κρεοπώλες: «Αυτές οι πλούσιες κυρίες όλο στα ίδια και τα ίδια καταστήματα μπαίνουν. Στα δικά μας ποτέ…».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα που διαρρέουν στον Τύπο, χωρίς κανείς να φωτογραφίζει ή να περιγράφει αυτές τις πλούσιες κυρίες, γύρω στις 10 το πρωί, στην κρεαταγορά της Βαρβακείου, εμφανίζονται δύο πολυτελή μαύρα τζιπ, τα οποία σταματάνε απότομα μπροστά στην είσοδό της, από τη μεριά της οδού Αθηνάς, και οι οδηγοί τους παρκάρουν με «κοφτές» τιμονιές. Δέκα κυρίες βγαίνουν αστραπιαία και συνοδευόμενες από γεροδεμένους νεαρούς άντρες, που είναι η ασφάλειά τους, μπαίνουν στην ιστορική δημοτική αγορά.

Οι γυναίκες κάθονται δίπλα στα ταμεία των καταστημάτων που επέλεξαν. Μπαίνουν οι καταναλωτές κι εκείνες με… το μάτι «κόβουν» αν είναι άποροι, χαμηλόμισθοι ή άνεργοι. Οταν διαπιστώνουν πως κάποιος πελάτης του καταστήματος δεν έχει χρήματα, τον προτρέπουν να ψωνίσει μεγαλύτερες ποσότητες κρέατος, διαβεβαιώνοντας πως θα πληρώσουν εκείνες τη συνολική αξία.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, οι δέκα γυναίκες έμειναν στα κρεοπωλεία της Βαρβακείου για περίπου δυόμισι ώρες. Μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι κάθονταν δίπλα στα ταμεία και όσοι βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην Αγορά ήταν κυριολεκτικά τυχεροί. Μα, ακόμη πιο τυχεροί ήταν οι κρεοπώλες. Οι οποίοι μέσα σε δύο ώρες έκαναν τζίρο 40.000 ευρώ, σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Δηλαδή πουλήθηκαν 570 αρνιά μέσα σε δυόμισι ώρες. Ο υπολογισμός έγινε με αρνάκια 10 κιλών, αξίας γύρω στα 7 ευρώ το κιλό.

Ποιες είναι, όμως, αυτές οι μυστηριώδεις γυναίκες; Γιατί κάνουν δωρεές χιλιάδων ευρώ; Μια φήμη λέει ότι είναι διοικητικό προσωπικό από μεγάλη επιχείρηση στον κλάδο της υγείας. Αλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχονται από ξένη πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται επίσης στη χώρα μας.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, οι δέκα γυναίκες έμειναν στα κρεοπωλεία της Βαρβακείου για περίπου δυόμισι ώρες. Μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι κάθονταν δίπλα στα ταμεία και όσοι πέτυχαν τη στιγμή για ψώνια… ήταν κυριολεκτικά τυχεροί. Μα ακόμη πιο τυχεροί ήταν οι κρεοπώλες. Οι οποίοι μέσα σε δύο ώρες έκαναν τζίρο 40.000 ευρώ, σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Δηλαδή πουλήθηκαν 570 αρνιά μέσα σε δυόμισι ώρες. Ο υπολογισμός έγινε με αρνάκια 10 κιλών, αξίας γύρω στα 7 ευρώ το κιλό. Πραγματική πρόωρη… Ανάσταση!

Στο συμπέρασμα στο οποίο μπορεί να καταλήξει κανείς είναι ότι εν μέσω κρίσης, ίσως οι ίδιοι οι κρεοπώλες σκέφτηκαν να αφηγηθούν την ιστορία με τους πλούσιες κυρίες, επιδιώκοντας να προσελκύσουν με τον τρόπο αυτό καταναλωτές.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου