ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας όμηρου ναυτικού: «Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε, υπήρχαν φύλακες»

πατέρας-όμηρου-ναυτικού-δεν-μπορώ-να-315119

Σειρά ερωτημάτων για την υπόθεση πειρατείας σε ελληνικό τάνκερ στο Τόγκο έθεσε ο πατέρας του 20χρονου Έλληνα ναυτικού, ο οποίος έχει απαχθεί από τους δράστες.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», μεταξύ άλλων, διερωτήθηκε πώς γίνεται να εισέβαλαν οι πειρατές και να άρπαξαν τον γιο του, ενώ στο πλοίο υπήρχαν φύλακες.

«Πώς μπήκαν μέσα τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες, και χτύπησαν λέει τους πρώτους και πήραν τα παιδιά. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Μα έχει φύλακες μέσα. Πώς μπήκαν μέσα δύο η ώρα τη νύχτα και πήραν τα παιδιά. Δωμάτιο σε δωμάτιο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του 20χρονου Έλληνα, στα χέρια των πειρατών βρίσκονται ακόμη τρεις ναυτικοί, δύο Φιλιππινέζοι και ένας Γεωργιανός.

Σε ανακοίνωσή της, η πλοιοκτήτρια εταιρεία αφού επιβεβαιώνει την επίθεση που δέχθηκε το δεξαμενόπλοιο, περιορίζεται να σημειώσερι ότι « η ασφάλεια του πληρώματός μας είναι ύψιστης σημασίας για εμάς και κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την έγκαιρη και ασφαλή απελευθέρωσή τους».

Το τάνκερ Elka Aristotle ανήκει στην εταιρεία European Product Carriers υπό την ομπρέλα της European Navigation. Η European Product Carriers έχει στόλο 19 δεξαμενοπλοίων (έξι εκ των οποίων είναι υπό ελληνική σημαία) και ανήκει στον εφοπλιστή Σπύρο Καρνέση, που είναι και μεγαλομέτοχος με 63,8% στην ΕΛΙΝΟΪΛ, εταιρεία εμπορίας πετρελαίου, δεύτερη μεγαλύτερη σε τζίρο, στην Ελλάδα.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου