ΕΛΛΑΔΑ

Δόμνα Μιχαηλίδου – Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Ποιοι θα πάρουν 900€ τον Δεκέμβριο

δόμνα-μιχαηλίδου-ελάχιστο-εγγυημέν-314259

Στην εκπομπή του OPEN «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου προαναγγέλλοντας όλες τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα αλλά και για το τι θα προσφέρει η κάρτα αναπηρίας.

Η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σημειώνοντας ότι στόχος είναι να υπάρξει παροχή βοήθειας στους πιο ευάλωτους συμπολίτες.

Όπως επισήμανε η υφυπουργός, υλοποιώντας προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, τον μήνα Δεκέμβριο θα διπλασιαστεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αναφέροντας ότι στις 15 Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι οι οποίοι υπολογίζονται περίπου στους 500.000 θα δουν στους λογαριασμούς τους να καταβάλλεται διπλάσιο.

Χωρίς καμία αίτηση

Η κ. Μιχαηλίδου μάλιστα ξεκαθάρισε ότι για την διπλή καταβολή του Δεκεμβρίου δε θα χρειαστεί καμία επιπλέον αίτηση από τους δικαιούχους αλλά είναι κάτι που θα συμβεί αυτόματα.

Πώς ορίζεται το εγγυημένο ποσό

  • Για νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη, καταβάλλεται συνολικά ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ. Με τη διπλή καταβολή του Δεκεμβρίου το ποσό θα φτάσει τα 600 ευρώ
  • Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού θα υπάρξει προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ
  • Έτσι, για παράδειγμα νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 350 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 700 ευρώ
  • Νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και δυο ανήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 800 ευρώ.

Ως ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Αρα με την καταβολή του Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι θα λάβουν επιπλέον 900 ευρώ.

Πέρυσι τη διπλή ενίσχυση είχαν λάβει 256.563 νοικοκυριά. Ωστόσο στην καταγραφή του Αυγούστου ο αριθμός των ευάλωτων νοικοκυριών μειώθηκε στα 215.000.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου