ΕΛΛΑΔΑ

Μεϊμαράκης: Πιθανότατα δεν θα είμαι υποψήφιος

μεϊμαράκης-πιθανότατα-δεν-θα-είμαι-υπ-314175

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης 48 ώρες μετά την εκλογική ήττα αποφάσισε να ανοίξει τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζουν τις ενστάσεις τους για την απόφαση του προέδρου της ΝΔ καθώς εκτιμούν πως αυτή τη στιγμή ο τόπος χρειάζεται μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στα σκληρά μέτρα που θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Ωστόσο ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι αποφασισμένος να προχωρήσει καθώς θα ήταν ανακόλουθος με τα όσα είχε υποστηρίξει στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης μιλώντας με δημοσιογράφους ανέφερε ότι από σήμερα, με βάση το καταστατικό, αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος και θα ασκεί τα στοιχειώδη καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Για το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας απάντησε ότι, το πιθανότερο είναι να μην θέσει υποψηφιότητα καθώς, εξήγησε, διαφωνεί με τη διαδικασία.

«Προς το παρόν κλίνω στο “όχι” γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι. Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος», δήλωσε συγκεκριμένα και υπενθύμισε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε μιλήσει για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου.

Τόνισε επιπλέον, ότι, δεν υπάρχει τρόπος αλλαγής του καταστατικού, ενώ σημείωσε πως πλέον στον κόμμα αναλαμβάνει τα πάντα η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή).

Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι, ως υπηρεσιακός δεν έχει δικαίωμα να συγκαλέσει τα όργανα και πως η όποια κουβέντα για τα αίτια της εκλογικής ήττας θα γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου.

Όσο για την κριτική που δέχεται είπε ότι θα απαντήσει και σημείωσε: «Η κεντροδεξιά πάντα είχε γραμμή συνεννόησης και μετριοπάθειας και ψήφιζε πάντα σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον».

Άνοιξε ο χορός των υποψηφιοτήτων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διεκδικήσει όπως όλα δείχνουν την ηγεσία του κόμματος και έχει από το πρωί συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες.

Ο Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε σωστή την κίνηση Μεϊμαράκη, ωστόσο δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Το ίδιο ισχύει και για τον Νίκο Δένδια.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι και αυτός υποψήφιος για την αρχηγία στη ΝΔ.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου