ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρεις τοκογλύφοι – Απειλούσαν επιχειρηματία

θεσσαλονίκη-συνελήφθησαν-τρεις-τοκο-313738

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, καθώς κατηγορούνται για υπόθεση τοκογλυφίας. Συγκεκριμένα, ένας 28χρονος επιχειρηματίας, Αλβανικής καταγωγής, κατήγγειλε στην αστυνομία ότι δανείστηκε διαδοχικά από τους τρεις Έλληνες χρήματα και στη συνέχεια αναγκαζόταν να τους αποπληρώσει με «τοκογλυφικούς όρους» κάθε μήνα.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες ηλικίας 38, 21 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εκβίαση, τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση και υπεξαίρεση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της διεύθυνσης ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο 28χρονος κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2021, δανείστηκε τμηματικά και σε διαφορετικές περιπτώσεις χρηματικά ποσά από τους τρεις προαναφερόμενους ημεδαπούς.

Στη συνέχεια κατέβαλλε μηνιαίως τα χρήματα με «τοκογλυφικούς όρους», καθώς όπως υποστήριξε ο επιχειρηματίας, δεχόταν απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα. Μάλιστα, ένας εκ των δραστών, υπεξαίρεσε εμπορεύματα από επιχείρηση του παθόντα, στο πλαίσιο «αποπληρωμής» της οφειλής του σε αυτόν.

Οι τρεις Έλληνες, συνελήφθησαν διαδοχικά και σε προκαθορισμένες συναντήσεις, κατά την παραλαβή συμφωνηθέντων χρηματικών ποσών, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και σελίδα τετραδίου με ιδιόχειρες σημειώσεις όπου αναγράφονταν ημερομηνίες και χρηματικά ποσά. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου