ΕΛΛΑΔΑ

Αμπελόκηποι: Συγκέντρωση κατοίκων για το οικόπεδο της ΔΕΗ

αμπελόκηποι-συγκέντρωση-κατοίκων-γι-31170

Με στόχο την καλύτερη και πιο λειτουργική αξιοποίηση του οικοπέδου της ΔΕΗ για την περιοχή και τους κατοίκους της, η Επιτροπή Αγώνα Φορέων και κατοίκων Αμπελοκήπων, καλεί φορείς και κατοίκους σε συγκέντρωση την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 6 μμ στο πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα) και πορεία στην 7η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων (Πανόρμου 59).

Οι φορείς που συνυπογράφουν το κάλεσμα ζητούν από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και τον Δήμο Αθηναίων, να ολοκληρώσουν άμεσα τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης και αναφέρουν ότι «το οικόπεδο της ΔΕΗ επί της οδού Λάμψα κινδυνεύει να χαθεί οριστικά. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν δραματικά.

»Αν μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2015, δεν έχει αποζημιωθεί η ΔΕΗ από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) για τα 6 στρέμματα που προορίζονται για σχολείο και από το Δήμο Αθηναίων για τα 3 στρέμματα που προορίζονται για πράσινο, η ΔΕΗ θα ανεγείρει μεγαθήριο στέγασης των κεντρικών της υπηρεσιών.
»Η ανέγερση του μεγαθηρίου στέγασης των κεντρικών υπηρεσιών της ΔΕΗ, θα πλήξει τον αερισμό της περιοχής, θα δημιουργήσει τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα, θα αυξήσει την ηχορύπανση, τα καυσαέρια, θα υποβαθμίσει την κατοικία και την ποιότητα της ζωής μας.

»Παράλληλα, θα χαθεί μια για πάντα η δυνατότητα να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο Γυμνάσιο – Λύκειο που είναι τόσο αναγκαίο για την περιοχή μας (πρέπει να επαναλειτουργήσει το 58ο Γυμνάσιο – Λύκειο), καθώς και να αυξήσουμε λίγο το πράσινο δημιουργώντας μια όμορφη και λειτουργική νησίδα επικοινωνίας και πρασίνου (Πάρκο ΚΑΠΑΨ – παιδικοί σταθμοί – θεατράκι – οικόπεδο ΔΕΗ – Γηροκομείο Αθηνών) στην περιοχή μας που διακρίνεται για την πυκνοδόμηση και την κυκλοφοριακή συμφόρηση».

Οι φορείς που συνυπογράφουν το κάλεσμα:

Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων

Σύλλογος Προσωπικού Γηροκομείου Αθηνών

Ένωση Γονέων 7ης Δημοτικής Κοινότητας

Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Σύλλογοι Γονέων 16ου Γυμνασίου, 16ου Λυκείου, 107, 104 Δημοτικών

Συνδικάτο Οικοδόμων Παράρτημα Γκύζη – Γαλάτσι – Κυψέλη
Αθλητικός Όμιλος Πέρα Κλουμπ

Αθλητικός Όμιλος Αμπελοκήπων

Σύλλογος Κρητών Αμπελοκήπων – Ψυχικού

Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό

Πάρκο Γουδή

Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Αμπελοκήπων

Επιτροπή Αλληλεγγύης Κατοίκων

Σωματείο Αυτοαπασχολούμενων Αθήνας

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου