ΕΛΛΑΔΑ

Αρνητές της απογραφής: Κυκλοφορούν ανάμεσά μας

αρνητές-της-απογραφής-κυκλοφορούν-αν-311007

Ένα νέο, λαλίστατο είδος αρνητών που κυκλοφορεί ανάμεσά μας επιβεβαιώνει τη θεωρία ότι, ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολλά, ενδιαφέροντα και -κυρίως- κωμικοτραγικά να γράψει για όλα τα απίστευτα που βιώνουμε την τελευταία διετία. Πρόκειται για τους αρνητές της απογραφής η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και η συμμετοχή σε αυτήν είναι υποχρεωτική.

Η απογραφή είναι μία διαδικασία που γίνεται μία φορά στα 10 χρόνια και τα στοιχεία που συλλέγονται εμπιστευτικά, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων και δε διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα. Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος, μίλησε, το Σαββατοκύριακο που μάς πέρασε για τη διαδικασία. «Ο φάκελος που θα λάβει κάθε νοικοκυριό έχει μέσα το σχετικό κωδικό. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη για να μπει κάποιος στην εφαρμογή μας. Η απογραφή είναι μια τεράστια επιχείρηση.

Όλα τα νοικοκυριά πρέπει να λάβουν αυτό το φάκελο μέσα στις επόμενες ημέρες. Πολλοί έχουν ήδη ξεκινήσει να αυτοαπογράφονται. Ο αριθμός αυτό χρειάζεται για τη διαδικασία της αυτοαπογραφής. Ο 12ψήφιος κωδικός αντιστοιχεί στην κατοικία σας. Εσείς μπαίνετε μέσα στην εφαρμογή και μας λέτε ποιοι μένουν σε αυτή την κατοικία. Αν δεν είναι κάποιος εξοικειωμένος με την τεχνολογία, ο απογραφέας γνωρίζει ποιοι έχουν αυτοαπογραφεί, και μπορεί να κλείσει κάποιο ραντεβού αν κάποιος δεν μπορεί να το κάνει μόνος του. Η απογραφή είναι υποχρεωτική.

Τα στοιχεία τα κρατάμε μόνο εμείς σε ατομικό επίπεδο. Δε τα λαμβάνει καμία υπηρεσία. Για εμάς είναι ζήτημα επαγγελματισμού το στατιστικό απόρρητο», εξήγησε, και μέχρι εδώ όλα θα ήταν καλά, αν δεν κυκλοφορούσαν -ανάμεσά μας αλλά και στα social media- οι συμπολίτες μας που έχουν σκοπό της ζωής τους να μάς ανοίξουν τα μάτια. Μετά τους αρνητές της πανδημίας, της μάσκας και του εμβολίου κατά του κορονοϊού, το επόμενο είδος αφυπνισμένων (συμ)πολιτών είναι οι αρνητές της απογραφής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου