ΕΛΛΑΔΑ

Αναζητείται λύση για τους 70 συμβασιούχους του Αθήνα 9.84

αναζητείται-λύση-για-τους-70-συμβασιούχ-310936

Χωρίς δουλειά κινδυνεύουν να μείνουν άμεσα 70 συμβασιούχοι του Αθήνα 9.84, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών τους εξαίρεσε από τη δυνατότητα να ανανεώσουν τις συμβάσεις έργου και ακόμα δεν έχει προχωρήσει τη διαδικασία για να λυθεί το πρόβλημα. Βρίσκονται αντιμέτωποι με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την ανανέωση των συμβάσεών τους λόγω των εκλογικών περιορισμών.

Καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφή συμβάσεων έργου στους ΟΤΑ είναι η 18η Απριλίου, δηλαδή η Μ. Παρασκευή. Θα πρέπει ταχέως να γίνουν από τους αρμοδίους οι απαραίτητες ενέργειες, γιατί αλλιώς οι 70 συμβασιούχοι του Αθήνα 9.84 δεν θα είναι πια εργαζόμενοι.

Χθες, Μ. Τρίτη, για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων εξέφρασε με ομόφωνο ψήφισμά του τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους του 9.84. Οι δημοτικοί σύμβουλοι συντονίζουν την προσπάθειά τους με τους συμβασιούχους ώστε να κινηθεί άμεσα το υπουργείο Εσωτερικών και να επιτευχθεί η έγκυρη και έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων υιοθέτησε ομοφώνως κατά τη συνεδρίασή του τη Μ. Τετάρτη το ακόλουθο ψήφισμα των συμβασιούχων Εργαζομένων του Αθήνα 9.84:

«Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του «Αθήνα 9.84», ζητάμε να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων ωρών, οι διαδικασίες που αφορούν τη συλλογή υπογραφών υπηρεσιακών παραγόντων και Υπουργών με σκοπό την έκδοση της ΠΥΣ (Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου), ώστε έως τις 18 Απριλίου 2014, καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφή συμβάσεων έργου στους ΟΤΑ, να μπορέσουμε επιτέλους να συνάψουμε συμβάσεις, για να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του σταθμού.

»Εάν αυτό δεν προκύψει από τις 18 Απριλίου, 70 συμβασιούχοι του Αθήνα 9.84 δεν θα είναι πια εργαζόμενοι. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων να υιοθετήσει το ψήφισμά μας και να προχωρήσει σε όποια κίνηση κρίνει αυτό απαραίτητη ώστε να επιτευχθεί η έγκυρη και έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου