ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

πρώτη-συνεδρίαση-του-υπουργικού-συμβ-309130

Τους στόχους της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα αναμένεται να περιγράψει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση σήμερα, Παρασκευή, στις 11 το πρωί.

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους υπουργούς εντατική δουλειά και προσήλωση στην εφαρμογή των υποχρεώσεων που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση και να ανοίξει ο δρόμος για τη διαπραγμάτευση για το χρέος.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει αλλαγή της ατζέντας προκειμένου να κλείσει το θέμα με τον Δημήτρη Καμμένο και να σταματήσει ο θόρυβος αναφορικά με τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πάντως, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τη Νέα Υόρκη την ερχόμενη εβδομάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο είτε θα αρχίσει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων είτε θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος προκειμένου να οριστεί το χρονοδιάγραμμα για τις συνεδριακές διαδικασίες.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου