ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήσεις βουλευτών λόγω Ευρωεκλογών -Ποιοι φεύγουν και ποιοι τους αντικαθιστούν

παραιτήσεις-βουλευτών-λόγω-ευρωεκλο-308816

Αλλαγές στα στρατόπεδα των κομμάτων φέρνουν οι επικείμενες Ευρωεκλογές, καθώς αρκετοί είναι οι βουλευτές, οι οποίοι θα εγκαταλείψουν από τη θέση τους, αφού επιλέχθηκαν από τα κόμματα τους να είναι υποψήφιοι στα ευρωψηφοδέλτια και σύμφωνα με το νέο εκλογικό σύστημα, θα πρέπει να παραιτούνται.

Από τη Νέα Δημοκρατία αναμένεται να παραιτηθούν οι Μανώλης Κεφαλογιάννης και Κωστής Μουσουρούλης και την θέση τους θα πάρουν οι πρώτοι επιλαχόντες βουλευτές σε Ηράκλειο και Χίο. Πρόκειται για τους Γιώργο Δεικτάκη και Σταμάτη Καρμαντζή. Υπενθυμίζεται πως έχει παραιτηθεί και αντικατασταθεί ήδη ο Α. Σπηλιωτόπουλος από την Τάνια Ιακωβίδου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να παραιτηθούν οι Δημήτρης Παπαδημούλης και Σοφία Σακοράφα που θα είναι υποψήφιοι για το ευρωκοινοβούλιο και θα αφήσουν τα βουλευτικά τους έδρανα στις Άννα Χατζησοφιά και η Φωτεινή Κούβελα. Εχει ήδη παραιτηθεί η Ρένα Δούρου που θα είναι υποψήφια για την περιφέρεια Αττικής.

Στους ΑΝ.ΕΛ την θέση του βουλευτή Ηρακλείου Νότη Μαριά θα πάρει ο πρώτος επιλαχών που είναι ο Κωνσταντίνος Δαμοβολίτης.

Ωτσόσο, αυτές είναι οι έως τώρα αλλαγές, καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες παραιτήσεις, αφού δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα ο αριθμός των ευρωψηφοδελτίων.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου