ΕΛΛΑΔΑ

Ετοιμοι για απεργία στις 24 Μαΐου οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

ετοιμοι-για-απεργία-στις-24-μαΐου-οι-ιδι-308771

Εικοσιτετράωρη απεργία θα κηρύξει η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) για τις 14 Μαΐου, ενώ στάσεις εργασίας προτείνει για τις 21 και 22 του ίδιου μήνα.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ζητούν «την κατάργηση της ρύθμισης για την ιδιωτική εκπαίδευση που περιλαμβάνεται στο ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο, επειδή καταστρατηγούνται πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και τα ιδιωτικά σχολεία μετατρέπονται σε πρατήρια τίτλων».

Όπως αναφέρουν ακόμη σε ανακοίνωσή τους, με τη νέα νομοθεσία «παραβιάζονται το Σύνταγμα καθώς καταργείται επί της ουσίας ειδικός εφαρμοστικός του νόμος και επιβάλλονται όροι αγοράς σε δημόσιο αγαθό, η λειτουργία της δικαιοσύνης, καθώς εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ για την εγκυρότητα εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο, και ο κοινωνικός διάλογος, καθώς η ρύθμιση κατατέθηκε αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά διαβούλευση με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αν δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά της από το υπουργείο Παιδείας, θα προχωρήσει στη κήρυξη της 24ωρης απεργίας, ενώ θα συζητηθεί και «η συμμετοχή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στις Πανελλαδικές εξετάσεις». Για τον ίδιο λόγο μελετάται και η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου