ΕΛΛΑΔΑ

Πορείες σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

πορείες-σε-θεσσαλονίκη-και-πάτρα-307689

Φωτιά σε μια αμερικανική σημαία έβαλαν διαδηλωτές από τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές έβαλαν τη φωτιά μπροστά από το αμερικάνικο προξενείο, ενώ στη συνέχεια τραγούδησαν το «πότε θα κάνει ξαστεριά».

Λίγο πριν τις 18.30 ξεκίνησε η πορεία ενός εκ των δύο μπλοκ που σχηματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου…

Οι πορείες έχουν κατεύθυνση προς το Αμερικανικό προξενείο σύμφωνα με το GRTIMES.

Φοιτητές, μέλη οργανώσεων, παρατάξεων και της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Ταυτόχρονα, έξω από το Πολυτεχνείο σταμάτησε η κυκλοφορία…

Πορεία στους δρόμους της Πάτρας

Τα «αίματα» άρχισαν να «ανάβουν» και στην Πάτρα, στις 19.30 το απόγευμα. Ένταση δημιουργήθηκε στην πορεία που ξεκίνησε από το Παράρτημα. Διαδηλωτές άναψαν καπνογόνα και χτυπούσαν με δοκάρια. Στο ύψος των Δικαστηρίων στην οδό Γούναρη έριξαν δυναμιτάκια. Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ παρακολουθούν την πορεία με τα ΜΑΤ να βρίσκονται σε απόσταση.

Η πορεία βρίσκεται στο μνημείο Τεμπονέρα στην οδό Βύρωνος σύμφωνα με το thebest.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στους δρόμους της Πάτρας, με περίπου 1500 άτομα να συμμετέχουν. Την πορεία οδηγούσαν εργαζόμενοι διανομείς με τα μηχανάκια τους.

Νωρίτερα, στις 17.30 είχαν ενωθεί οι δυο πορείες για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου