ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλεισμός του υπουργείου Μεταφορών από εκπαιδευτές οδήγησης

αποκλεισμός-του-υπουργείου-μεταφορώ-30703

Στον αποκλεισμό του υπουργείου Μεταφορών προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης οι εκπαιδευτές οδήγησης, που διαμαρτύρονται λόγω της κατάργησης με νόμο (για το ενιαίο μισθολόγιο), των σχετικών επιδομάτων που λάμβαναν.

Μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης κ. Ηλιάδης ανέφερε ότι η αποχή από τα καθήκοντά τους έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Ιανουαρίου.

Πρόσθεσε ότι ο κλάδος έχει πρόβλημα να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές και τις φορολογικές του υποχρεώσεις ενώ σημείωσε ότι πάνω από 10.000 είναι ο κόσμος που περιμένει να πάρει το δίπλωμά του. Η ειρηνική τους διαμαρτυρία -διασαφήνισε- έξω από το υπουργείο θα διαρκέσει μέχρι τις 10:00.

Από τη μεριά της, η υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη επισήμανε ότι «ο αγώνας μας είναι κοινός με τους εξεταστές», ενώ τόνισε ότι την Τρίτη έγινε μια πρώτη επαφή με τα τεχνικά κλιμάκια.

«Τους είχαμε αποστείλει 2-3 έγγραφα όπου αναλύαμε αριθμητικά την κατάσταση, αρχικά ήταν αρνητικοί» σημείωσε η υφυπουργός. Κατόπιν εξηγήσεων, ωστόσο, ανέφερε ότι «μείναμε σύμφωνοι ότι θα επανέλθουμε με νέο έγγραφο» με βάση τα δεδομένα της συζήτησης της Τρίτης, ενώ θα υπάρξει και επόμενο ραντεβού εφόσον αυτό που τους αποσταλεί δεν κρίνεται επαρκές.

Αναγνώρισε ότι τα στοιχεία τα είχαν μελετήσει, αλλά «ως υπουργός τους κατέστησα σαφές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια συγκεκριμένη πραγματικότητα» επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει επάρκεια προσωπικού, ενώ το κράτος χάνει έσοδα και οι πολίτες ταλαιπωρούνται.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου