ΕΛΛΑΔΑ

Ηρωίνη και κοκαϊνη βρέθηκε …«φυτεμένη» σε καταυλισμό τσιγγάνων

ηρωίνη-και-κοκαϊνη-βρέθηκε-φυτεμέν-306855

Ηρωίνη και κοκαίνη …«φύτευε» στο έδαφος, στον χώρο του καταυλισμού της Νέας Ζωής Ασπροπύργου κύκλωμα τσιγγάνων, τα …μπουμπούκια του οποίου, στη συνέχεια, ξέθαβαν τα ναρκωτικά και τα διέθεταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Η εφετινή ανοιξιάτικη …«σπορά» τους όμως δεν πέτυχε, αφού η δραστηριότητα των τσιγγάνων έγινε γνωστή στην αστυνομία και το κύκλωμα …«ξεριζώθηκε».

Μετά από έρευνα των αστυνομικών συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας 19χρονος και μία γυναίκα 21 ετών, ενώ σε διάφορα σημεία του καταυλισμού βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, σε βαρέλι που ήταν θαμμένο, 23 κιλά ηρωίνης και 36.950 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστης Παρθένης, «δράστες αφού προμηθεύονταν σημαντικές ποσότητες κυρίως ηρωίνης αλλά και κοκαΐνης, τις απέκρυπταν σε παραπήγματα που χρησιμοποιούσαν, θάβοντας τες στις αυλές τους, προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτές».

Αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε το κύκλωμα, ο κ. Παρθένης ανέφερε ότι «για να μην επηρεάζεται η σύνθεση και η υφή των ναρκωτικών από την απόκρυψη και τη μακρά παραμονή τους κάτω από το έδαφος, χρησιμοποιούσαν ειδικές τεχνικές τυποποίησης και συσκευασίας, έτσι ώστε να αποφεύγουν τη διάβρωση και τις λοιπές επιπτώσεις από την υγρασία και άλλες γεωλογικές συνθήκες και μεταβολές.

Αναλόγως των αναγκών για διάθεση, αφού έβγαζαν τα ναρκωτικά από το έδαφος τα νόθευαν, μέσω ειδικής επεξεργασίας και τα επανατυποποιούσαν, με σκοπό να τα διακινήσουν περαιτέρω στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της επικράτειας».

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε τρία παραπήγματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν:

  • 67 κιλά περίπου ηρωίνης
  • 24 γραμμάρια περίπου κοκαΐνης
  • εβδομήντα (70) φυσίγγια των 7,62 mm
  • το χρηματικό ποσό των 37.205 ευρώ σε μετρητά.

Ηρωίνη και κοκαϊνη βρέθηκε …«φυτεμένη» σε καταυλισμό τσιγγάνων
Μάλιστα, με τη βοήθεια σκαπτικού χωματουργικού μηχανήματος έγινε εκσκαφή στο πρώτο παράγπημα του καταυλισμού, όπου εντοπίστηκαν θαμμένες ποσότητες ναρκωτικών και συγκεκριμένα 20 κιλά περίπου ηρωίνης, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες συσκευασίες. Στο ίδιο σημείο, αλλά και στην αυτοσχέδια στέγη του παραπήγματος εντοπίστηκαν ποσότητες κοκαΐνης.

Επιπλέον, η εκσκαφή αποκάλυψε και ένα θαμμένο βαρέλι, μέσα στο βρέθηκαν περίπου 3 κιλά ηρωίνης σε έξι παραλληλόγραμμες συσκευασίες (τούβλα), άλλα 20 κιλά ηρωίνης σε πλαστικές σακούλες, ενώ εντοπίστηκε επιμελώς θαμμένο και το χρηματικό ποσό των 36.950 ευρώ.

Ηρωίνη και κοκαϊνη βρέθηκε …«φυτεμένη» σε καταυλισμό τσιγγάνων
Στο δεύτερο παράπηγμα, πάλι με τη βοήθεια σκαπτικού χωματουργικού μηχανήματος, βρέθηκαν στην αυλή του, δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν τέσσερα αλουμινένια ταψιά μίας χρήσης, συνολικού μικτού βάρους 25 κιλών ηρωίνης περίπου σε βραχώδη μορφή.

Τέλος, στο τρίτο παράπηγμα εντοπίστηκαν κρυμμένα στην αυτοσχέδια στέγη του εβδομήντα (70) φυσίγγια των 9 mm, καθώς και το χρηματικό ποσό των 255 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν επιπλέον,

  • τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • δέκα επτά (17) συσκευές κινητών τηλεφώνων
  • δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • μία (1) βιντεοκάμερα, καθώς και
  • πλήθος εργαλείων για την νόθευση και επανασυσκευασία των ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, χθες τα ξημερώματα, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έξι (6) υπηκόους Βουλγαρίας, οι οποίοι με τη χρήση πλαστικής βάρκας και δύο οχημάτων μεγάλου κυβισμού, επιχείρησαν να διακινήσουν, μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων, ηρωίνη, συνολικού μεικτού βάρους πενήντα (50) κιλών.

Η αξία της ποσότητας αυτής εκτιμάται ότι ανέρχεται στις 750.000 ευρώ.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου