ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσαυγίτες κατά γιατρών του κόσμου – μεταναστών στο Πέραμα

χρυσαυγίτες-κατά-γιατρών-του-κόσμου-301555

Συγκέντρωση 30 μελών της Χρυσής Αυγής έξω από το πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Σε μια προσπάθεια εκφοβισμού, οι χρυσαυγίτες φώναζαν συνθήματα κατά των μεταναστών, την ώρα που στο πολυιατρείο βρίσκονταν δεκάδες ασθενείς, μεταξύ των οποίων και παιδιά μεταναστών, αλλά και Ελλήνων.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε λίγα 24ωρα μετά την απειλή του πυρηνάρχη Περάματος ότι η Χ.Α. «θα τελειώσει τα μέλη του ΠΑΜΕ» στην περιοχή.

Οι χρυσαυγίτες, με τη γνωστή αμφίεση και σηματοδοτώντας την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, φώναζαν: «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» και «Έξω οι ξένοι».

Το επεισόδιο σημειώθηκε έξω από το πολυϊατρείο της οργάνωσης στο Πέραμα, το οποίο καλύπτει την ευρύτερη περιοχή και καθημερινά δεκάδες είναι οι ασθενείς που καταφεύγουν σε αυτό. Την ώρα εκείνη μέσα στο ιατρείο ήταν περίπου 40 άτομα, εκ των οποίων πολλά παιδιά μεταναστών αλλά και έλληνες ασθενείς.

Οι Γιατροί του Κόσμου κατήγγειλαν ότι τα παιδιά φοβήθηκαν, ενώ εθελοντές και κοινωνικοί λειτουργοί έκλεισαν αμέσως τις πόρτες και τα παράθυρα, ταμπουρώθηκαν στο ιατρείο και κάλεσαν την αστυνομία. Τελικά, λίγη ώρα αργότερα οι χρυσαυγίτες αποχώρησαν.

Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που χρυσαυγίτες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους Γιατρούς του Κόσμου στο Πέραμα. Έχουν προηγηθεί ανάλογες ενέργειες τον Φεβρουάριο του 2013 και τον Σεπτέμβριο του 2013, λίγο πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου