ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα: Απατεώνες νοίκιαζαν σπίτια με αγγελία και εισέπρατταν τις προκαταβολές

άρτα-απατεώνες-νοίκιαζαν-σπίτια-με-αγ-301233

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Άρτας για να εξακριβωθεί πόσους είχε εξαπατήσει ένα ζευγάρι απατεώνων, οι οποίοι νοίκιαζαν σπίτια που δεν τους… ανήκαν και εισέπρατταν τις προκαταβολές από τους υποψήφιους ενοικιαστές!

Η κομπίνα αποκαλύφθηκε όταν ένας κάτοικος της Άρτας ενδιαφέρθηκε για μια αγγελία που είχαν αναρτήσει οι δύο δράστες σε ιστοσελίδα του διαδικτύου για την υποτιθέμενη ενοικίαση ενός διαμερίσματος στο Ρέθυμνο. Οι απατεώνες έπεισαν το θύμα να καταθέσει καπάρο ύψους 300 ευρώ ως εγγύηση για την ενοικίαση του διαμερίσματος σε τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσαν.

Ο ενδιαφερόμενος κατέθεσε τα χρήματα στις 9 Σεπτεμβρίου, αλλά πληροφορήθηκε έκπληκτος ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν είχε αναρτήσει ποτέ αγγελία για την ενοικίασή του! Έτσι, υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια, που μετά από δυο μήνες εξιχνίασε την υπόθεση, ταυτοποίησε τα στοιχεία του άνδρα και της γυναίκας και σχημάτισε σε βάρος τους δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου