ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΛ.ΑΣ. επιμένει για σχέσεις του Γ. Πετρακάκου με ένοπλη οργάνωση

η-ελ-ασ-επιμένει-για-σχέσεις-του-γ-πετρ-301007

Ευρήματα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές όπως και άλλα στοιχεία φέρεται να οδηγούν την ΕΛ.ΑΣ. στην επιμονή για «πιθανή σχέση» του 37χρονου Γιώργου Πετρακάκου με την ένοπλη οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών -έδρασε την τελευταία τριετία με στόχους τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, την κατοικία του γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι, την πρεσβεία του Ισραήλ κ.ά.- παρ’ ότι τα όπλα αλλά και το RPG-7 που βρέθηκαν θαμμένα στη «γιάφκα» του Μώλου Φθιώτιδας διαπιστώθηκε ότι είναι καθαρά. Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής αλλά και των ΤΕΕΜ συνεχίζουν τις έρευνες στο ίδιο οικόπεδο της περιοχής της Φθιώτιδας εξετάζοντας το ενδεχόμενο να βρίσκονται και άλλα όπλα θαμμένα, ενώ ψάχνουν και για άλλο κρησφύγετο της οργάνωσης.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν ότι «σε δύο-τρεις φορές στο παρελθόν είχαν βρεθεί RPG-7 ή άλλα αντιαρματικά στην κατοχή ποινικών, όπως συνέβη στις 5 Ιανουαρίου 1998 με τον εντοπισμό ίδιου τύπου οπλισμού σε ερημική τοποθεσία στο Δίον Πιερίας, το οποίο διαπιστώθηκε ότι ανήκε σε πρώην μέλος του επονομαζόμενου “συνδικάτου του εγκλήματος”. Εκτοξευτές ρουκετών είχε διαπιστωθεί ότι εμπορευόταν αλλοδαπός που ήταν και πρώην αθλητής μπάσκετ. Θεωρείται ότι τα ρουκετοβόλα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη διαφυγή των ποινικών σε περίπτωση αστυνομικού κλοιού. Όμως τα ευρήματα στην κατοικία του Μώλου Φθιώτιδας όπως και άλλα στοιχεία μάς παραπέμπουν, κυρίως, σε οργάνωση αντάρτικου πόλης».

Η μάσκα και η ληστεία

Την ίδια στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από μάσκα που βρέθηκε στους ίδιους χώρους και η οποία παραπέμπει σε φιγούρα ενός από τους ληστές που είχαν προχωρήσει σε ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας την 20ή Δεκεμβρίου 2012 με λεία περίπου 200.000 ευρώ. Για τη ληστεία αυτή έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή του Γ. Πετρακάκου και κρίνεται πιθανή η συμμετοχή του Νίκου Μαζιώτη αλλά και άλλων αντιεξουσιαστών όπως και ποινικών που έχουν πραγματοποιήσει περίπου άλλες 15 παρόμοιες ενέργειες σε όλη την Ελλάδα.

Το περιστατικό του Δεκεμβρίου του 2012 είχε σημειωθεί σε υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας – Πάτρας, μεταξύ Ακράτας και Αιγείρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες απειλούσαν υπαλλήλους και πελάτες με μια χειροβομβίδα ενώ δεν πάτησαν το μπουτόν συναγερμού, κάτι πουυ είχε αποτέλεσμα την εύκολη διαφυγή των ληστών.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου