ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας και Κοτζιάς δεν μετέχουν στη συνοδο του Ομπάμα για τους ISIS

τσίπρας-και-κοτζιάς-δεν-μετέχουν-στη-σ-300934

Σε μίνι κρίση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις εξελίσσεται η απόφαση του ελληνα πρωθυπουργου να μην παραστεί στην σύνοδο που οργανώνει ο Μπαράκ Ομπαμα για την καταπολέμηση τουεξτρεμισμού και του ISIS, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η κυβερνητική πλευρά δίνει ως εξήγηση αυτής της απόφασης την απάντηση οτι αν παρίστατο εκει ο κ. Τσιπρας δεν θα ειχε ούτως ή άλλως δικαίωμα να παρέμβει, κατι το οποίο όμως η αμερικανική πλευρά διαψεύδει λέγοντας οτι όλοι οι αρχηγοί κρατών θα έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν και να μιλήσουν.

Πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι εχει συμβει τελικά δίνεται απο τοελληνικό Υπουργείο εξωτερικών, το όποιο σε ενημέρωση του σε δημοσιογράφους στη Νεα Υορκη γνωστοποίησε πως ουτε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα παραστεί στην σύνοδο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση των ΗΠΑ να συμμετέχουν τα Σκόπια στην ιδια σύνοδο ως “Μακεδονία”.

Σχετικό αίτημα της ελληνικής πλευράς να μην αποκαλούνται τα Σκόπια με τη συγκεκριμένη ονομασία είχε κατατεθεί χθες αλλα είχε απορριφθηκε. Το ζήτημα δημιουργείται σε μια συγκυρία που η Αμερική πιέζει την Ελλάδα για την επίλυση μιας σειράς εθνικών ζητημάτων που απασχολούν την χώρα μας.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου