ΕΛΛΑΔΑ

H βουλευτής Μίκα Ιατρίδη ζήτησε το χημικό ευνουχισμό των παιδεραστών

h-βουλευτής-μίκα-ιατρίδη-ζήτησε-το-χημι-300882

Τον έντονο προβληματισμό της σχετικά με τις ποινές που προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας», εξέφρασε στην αρμόδια Επιτροπή της βουλής η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ως μητέρα μικρού παιδιού εκφράζω την προσωπική μου άποψη, θα σας έλεγα ότι ο χημικός ευνουχισμός είναι το λιγότερο που θα πρέπει να κάνουμε σε εγκληματίες τέτοιου είδους» σημειώνοντας ότι σε ζητήματα ανθρώπινης αξιοπρέπειας, δεν πρέπει να εξισώνεται ο θύτης, αυτός που κακοποιεί σεξουαλικά ένα ανήλικο, με το θύμα που είναι, κατά κανόνα, ένα παντελώς ανυπεράσπιστο παιδί.

Η Μίκα Ιατρίδη αναγνώρισε ότι το νομοσχέδιο βελτιώνει την υπάρχουσα νομοθεσία και λαμβάνει υπόψη του και τις νέες εξελίξεις στην τεχνολογία και το διαδίκτυο και προσπαθεί να ανταποκριθεί σε αυτές, ενώ κάλεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να κάνει στο άμεσο μέλλον μια δική του μελέτη, μια δική του εκτίμηση και να προχωρήσει σε ευρύτατο διάλογο, προκειμένου να επιβάλλονται ποινές που να ανταποκρίνονται σε εγκλήματα, που ούτε καν κακουργήματα μπορούν να χαρακτηριστούν, γιατί είναι κατά πολύ χειρότερα.

Ενα απόσπασμα από την ομιλία της:

Κύριε Πρόεδρε,

Η σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών, καθώς και η παιδική πορνογραφία αποτελούν κατά την άποψή μου τα πιο ειδεχθή και αποτρόπαια εγκλήματα. Ειλικρινά , δεν υπάρχουν λόγοι για να περιγράψει κανείς τις φωτογραφίες που έχουν δημοσιοποιηθεί σε σχέση με τα αποτελέσματα που έχει η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και ειδικά βρεφών.

Γι’ αυτόν τον λόγο μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι πουθενά σχεδόν στο νομοσχέδιο δεν γίνεται καν αναφορά στον όρο «παιδεραστής», όπως επίσης και μια αποστροφή στην έκθεση της δημόσιας διαβούλευσης που συνοδεύει το νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα η έκθεση λέει ότι σχολιαστής του νομοσχεδίου πρότεινε τον χημικό ευνουχισμό των δραστών σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, αλλά κρίθηκε, όπως λέει η έκθεση, ότι αυτή η τιμωρία δεν συνάδει στην αρχή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αυτό λέει η έκθεση, η οποία εξισώνει τον θύτη με το θύμα.

Ειλικρινά, απορώ. Είναι δυνατόν να τίθεται θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας, όταν ο δράστης έχει βιάσει ένα δίχρονο αγοράκι; Είναι θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας, όταν ένας δράστης κακοποιεί ένα κοριτσάκι και το καταστρέφει για όλη του τη ζωή; Είναι δυνατόν να αναγνωρίζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε δράστες τέτοιων εγκλημάτων;

Ως μητέρα μικρού παιδιού και εκφράζω την προσωπική μου άποψη, θα σας έλεγα ότι ο χημικός ευνουχισμός είναι το λιγότερο που θα πρέπει να κάνουμε σε εγκληματίες τέτοιου είδους. Ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Πολωνία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Μεγάλη Βρετανία και πρόσφατα στην Ρωσία έχει ανοίξει αυτή η συζήτηση, ενώ σε άλλες χώρες εφαρμόζεται το μέτρο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ(Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ): Από ποιους κύκλους έχει ανοίξει συζήτηση; Μήπως μπορείτε να μας πείτε;

ΙΑΤΡΙΔΗ (Ειδική Αγορήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Ανέφερα σε ποιες χώρες έχει ξεκινήσει. Ο καθένας επιλέγει ποιού τα ανθρώπινα δικαιώματα θέλει να υπερασπιστεί. Εγώ, ως νέα μητέρα, επιλέγω να υπερασπιστώ τα δικαιώματα ενός μικρού παιδιού.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου