ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Σήμερα η κηδεία μητέρας και κόρης

κατερίνη-σήμερα-η-κηδεία-μητέρας-και-κ-300238

Το “τελευταίο αντίο” θα πουν σήμερα Τρίτη, συγγενείς, γνωστοί και φίλοι στην 17χρονη Μαρία – Ιωάννα και στη μητέρα της Σβέτα στην Κατερίνη.

Αν και όλα τα στοιχεία συντείνουν σην εκδοχή της αυτοκτονίας, εντούτοις, δεν έχει απορριφθεί το σενάριο να επρόκειτο τελικά για δυστύχημα.

Η 17χρονη και η μητέρα της βρέθηκαν νεκρές σε χαράδρα 120 μέτρων εννέα ημέρες μετά την εξαφάνισή τους.

Η κηδεία τους θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Κατερίνης.

Σύμφωνα με το πόρισμα ο θάνατος και των δυο γυναικών ήταν ακαριαίος. Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, ο χρόνος θανάτου προσδιορίζεται την ημέρα της εξαφάνισης των δύο γυναικών.

Τη νεκροψία – νεκροτομή διενήργησαν οι καθηγητές Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ Λήδα Κοβάτση και Φώτιος Χατζηνικολάου. Παράλληλα, θα διενεργηθεί τοξικολογικός έλεγχος και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, την ημέρα της εξαφάνισης η 17χρονη είχε τα γενέθλιά της. Η γιαγιά της είχε δηλώσει από την αρχή πως υπήρχαν ετοιμασίες για τη γιορτή.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες η μητέρα βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Λίγες ημέρες πριν τον εντοπισμό και την ανάσυρση των δύο άψυχων σωμάτων από τον γκρεμό, η γιαγιά της 17χρονης είχε μιλήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star όπου περιέγραψε όλα όσα συνέβαιναν τις τελευταίες ημέρες.

«Εγώ φεύγω και δεν ξαναγυρίζω. Θα πάω να αυτοκτονήσω, δεν αντέχω», φέρεται να είχε πει η 45χρονη μητέτα.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο σημείο ζωής που έδωσε η 45χρονη ήταν ένα τηλεφώνημα προς τον σύζυγό της.

«Η Μαρία γεννήθηκε μία χαρά. Κατά τον 6ο μήνα διαγνώστηκε με εγκεφαλική αιμορραγία, τετραπληγία» δήλωσε η γιαγιά της 17χρονης.

Από την άλλη πλευρά όμως, σε δηλώσεις του ο πατέρας εμφανίστηκε πεπεισμένος πως δεν πρόκειται για αυτοκτονία. Σημείωσε ότι η σύζυγός του λάτρευε την κόρη τους και δεν θα της έκανε ποτέ κακό προσθέτοντας ότι τίποτα δεν προμήνυε ότι θα σκεφτόταν την αυτοκτονία. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο ο δρόμος σε εκείνο το σημείο ήταν πολύ επικίνδυνος και ενδέχεται η σύζυγός του να μην ήταν συγκεντρωμένη στην οδήγηση με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει από το δρόμο.

[thetoc]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου