ΕΛΛΑΔΑ

Οι ρουμανικές αρχές στέλνουν τον Πάσσαρη στην Ελλάδα

οι-ρουμανικές-αρχές-στέλνουν-τον-πάσσ-299741

Η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αίτημα των ρουμανικών αρχών, σύμφωνα με το οποίο ζητείται η μεταφορά του φυλακισμένου κακοποιού Κώστα Πάσσαρη, ώστε να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, το έγγραφο αποτελεί και επιθυμία του ίδιου του Πάσσαρη, ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει ότι επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δικαστεί στις 2 Δεκεμβρίου στη δευτεροβάθμια δίκη του για τη δολοφονία των δυο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας κατά τη διάρκεια της απόδρασής του το 2001.

Υπενθυμίζεται πως πρωτόδικα, τον περασμένο Μάιο είχε καταδικαστεί σε 4 φορές ισόβια κάθειρξη και 71 χρόνια.

Την Απόφαση καλείται να λάβει ο Εισαγγελέας Εκτέλεσης Ποινών του Πρωτοδικείου Αθηνών, μέσα σε σύντομη προθεσμία 90 ημερών, από τη λήψη του αιτήματος.

Ο 44χρονος Πάσσαρης, που φέρεται ως εμπλεκόμενος σε επτά δολοφονίες, τραυματισμούς, κινηματογραφικές αποδράσεις, ληστείες, συμπλοκές, ναρκωτικά, μέσα από την φυλακή της Ρουμανίας δηλώνει μετανιωμένος για όσα έκανε.

Σημειώνεται πως την 30/7/2003 δικάστηκε στη Ρουμανία και καταδικάστηκε δις ισόβια, για την δολοφονία δύο ατόμων σε αιματηρή ληστεία. Κατά το ρουμανικό νόμο, με ευεργετικό υπολογισμό της ποινής, θα μπορούσε ενδεχομένως να αποφυλακιστεί από τη Ρουμανία περίπου μετά από το 2020.

Πηγή: dikastiko.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου