ΕΛΛΑΔΑ

«Φρένο» από το ΣτΕ στην κατασκευή οικημάτων στο στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ

φρένο-από-το-στε-στην-κατασκευή-οικη-298752

Δεν μπορούν να κατασκευαστούν δύο συγκροτήματα οικημάτων 18 διαμερισμάτων το καθένα εντός του στρατοπέδου ΣΑΚΕΤΑ της Πολεμικής Αεροπορίας, στη περιοχή του Καρέα Υμηττού, έκρινε σήμερα το Ε΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τα διαμερίσματα αυτά προορίζονταν για την κάλυψη των αναγκών στέγασης του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας και ειδικότερα των άγαμων και έγγαμων αξιωματικών με ολιγομελείς οικογένειες.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει ο Δήμος Βύρωνα και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και ζητούσαν να ακυρωθεί η από 27.4.2007 απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας με την οποία εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την κατασκευή των δύο συγκροτημάτων σε έκταση 1.600 τετραγωνικών μέτρων και η από 30.10.2006 απόφαση του διοικητή της υπηρεσίας έργων της Πολεμικής Αεροπορίας που ενέκρινε τη μελέτη του επίμαχου έργου.

Το ΣΤΕ έκρινε ότι είναι παράνομη η κατασκευή των δύο επίμαχων οικιστικών συγκροτημάτων, καθώς προβλέπεται να κατασκευαστούν σε μη επιτρεπόμενη περιοχή, όπως είναι η β’ ζώνη προστασίας του Υμηττού, στην οποία απαγορεύεται η ανέγερση κατοικιών.

Ακόμη, αναφέρει το ΣτΕ ότι πρέπει ρητά οι οικοδομικές άδειες για την εκτέλεση στρατιωτικών έργων και εγκαταστάσεων να είναι σύμφωνες με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις και τους όρους δόμησης.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου