ΕΛΛΑΔΑ

Ταλαιπωρία στην Αττική από την κακοκαιρία – Κλειστοί δρόμοι, απεγκλωβισμοί και πλημμύρες

ταλαιπωρία-στην-αττική-από-την-κακοκα-298309

Περισσότερες από 80 κλήσεις, εκ των οποίων οι 20 αφορούσαν τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από αυτοκίνητα ακινητοποιημένα λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων μετά την έντονη βροχόπτωση που έπληξε την Αττική δέχθηκε, το δίωρο από τις 22.00 ως τα μεσάνυχτα, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, που βρίσκεται από νωρίς σε αυξημένη ετοιμότητα σε όλες τις περιοχές όπου αναμένονταν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα, το Κέντρο Επιχειρήσεων έλαβε 83 κλήσεις, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, στην Καλλιθέα και στο Παλαιό Φάληρο:

  • Στην περιοχή Μοσχάτου – Ταύρου, 46 κλήσεις, εκ των οποίων 35 ήταν για αντλήσεις υδάτων και 11 για τη μεταφορά ανθρώπων σε ασφαλή σημεία.
  • Στην περιοχή της Καλλιθέας, 32 κλήσεις, 26 για αντλήσεις υδάτων και 6 για τη μεταφορά ανθρώπων σε ασφαλή σημεία.
  • Στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, μία κλήση για άντληση υδάτων και άλλη μία για τη μεταφορά ανθρώπου σε ασφαλές σημείο.
  • Στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, μία κλήση για άντληση υδάτων και 2 για μεταφορές ανθρώπων σε ασφαλή σημεία.
  • Από τις 20 κλήσεις για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων, πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε τέσσερις, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις οι εγκλωβισμένοι κατάφεραν να απομακρυνθούν μόνοι τους ή με την βοήθεια άλλων πολιτών.
  • Στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής επισημαίνεται ότι παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά προσωπικού και οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

  • Εξάλλου, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Πέτρου Ράλλη, η οποία είχε κλείσει λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων. Παραμένει κλειστή η Λεωφόρος Ποσειδώνος στο Δέλτα Φαλήρου, στο ρεύμα προς Λ. Συγγρού και στον παράδρομο της Λ. Κηφισού.

Η πρόγνωση του καιρού

Άστατος θα είναι ο καιρός και σήμερα Τετάρτη με βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, και την Εύβοια βροχές κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και το απόγευμα στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στα νότια από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρές, από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, αρχικά στα ανατολικά και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές, βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και το απόγευμα στις Κυκλάδες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στρεφόμενοι το πρωί βαθμιαία από τα βόρεια σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6, στα δυτικά και τα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου