ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στον Πειραιά κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

πορεία-στον-πειραιά-κατά-της-ιδιωτικο-298256

Συγκέντρωση μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία προς το κτίριο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς πραγματοποίησαν το πρωί μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ μαζί με άλλους εργαζόμενους στον Πειραιά στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Βασικό τους σύνθημα ήταν να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΠ τη διοίκηση του Οργανισμού επισκέφτηκαν εκπρόσωποι 37 φορέων του Πειραιά και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για το θέμα της πώλησης του 67% των μετοχών του ΟΛΠ Α.Ε. από το ΤΑΙΠΕΔ.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συμμετείχαν εκπρόσωποι Φορέων (Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Παμπειραΐκή Επιτροπή κατά της πώλησης του ΟΛΠ, ΟΜΥΛΕ, Ένωση Λιμενεργατών κ.ά.) συνοδευόμενοι από τους βουλευτές κ.κ. Τζένη Βαμβακά και Θεόδωρο Δρίτσα.

«Η Διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε., της οποίας οι θέσεις έχουν εκφρασθεί στο Δ.Σ. και τη Γ.Σ. του Οργανισμού, θα προωθήσει τις θέσεις και απόψεις των εκπροσώπων του Πειραϊκού λαού στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και στο ΤΑΙΠΕΔ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Aπό την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραία Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε ότι: «Ο Πειραιάς δεν θα παραδώσει το λιμάνι του σε κερδοσκόπους. Η σημερινή τεράστια σε όγκο και παλμό συγκέντρωση το εγγυάται. Η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν καμία νομιμοποίηση. Δεν θα επιτρέψουμε το έγκλημα. Να γνωρίζουν όλοι ότι η μεγάλη ανατροπή και στην Αυτοδιοίκηση και στην κυβέρνηση είναι πολύ κοντά. Τα αντιλαϊκά και αντιαναπτυξιακά κερδοσκοπικά σχέδια θα ακυρωθούν και με την δημοκρατική θέληση του πειραϊκού λαού».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «το λιμάνι δεν κινδυνεύει μόνο από την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και από την απερχόμενη δημοτική αρχή που δεν το υπερασπίζεται. Ήδη, από προχτές νέοι «σωτήρες», εκπρόσωποι επιθετικών επιχειρηματικών συμφερόντων, απειλούν να οικειοποιηθούν και την πόλη και το λιμάνι. Το ερυθρόλευκο πρόσχημα, βέβαια, δεν παραπλανά καμία Πειραιώτισσα και κανέναν Πειραιώτη, που δεν θα δεχτούν ούτε το ιδιωτικό λιμάνι, ούτε πολύ περισσότερο ιδιωτική πόλη».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τετάρτη στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής στις 10.00 επρόκειτο να γίνει συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, όπου έγινε ενημέρωση από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αλλά και ακρόαση από τη Διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) σχετικά με τη διαδικασία αξιοποίησης της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία “Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.”

Η συζήτηση αρχικά είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τρίτης και οι λιμενεργάτες πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή.

Τη Δευτέρα οι λιμενεργάτες πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 07.00 έως τις 11.00 και συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ στις 08.30, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλα λιμάνια της χώρας.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου